Grad Jagodina da povuče tužbu protiv novinara Gorana Jevremovića

Grad Jagodina da povuče tužbu protiv novinara Gorana Jevremovića

Jagodinski odbor Nove stranke zahteva od Grada Jagodina da povuče milionsku tužbu protiv novinara Gorana Jevremovića, te da se svim medijima omogući ravnopravan tretman, odnosno da nepristrasno, blagovremeno i objektivno obaveštavaju građane.

Najoštrije osuđujemo pritiske gradskih čelnika koji se sprovode nad novinarom Goranom Jevremovićem, vlasnikom portala Centralmedija.rs i mesečnika Moravske vesti. Ovi pritisci jesu direktan atak na slobodu medija i javnu reč.

Podsetimo, Grad Jagodina podneo je tužbu protiv Gorana Jevremovića zbog teksta u kojem je predstavljen izveštaj Državne revizorske institucije o trošenju budžetskih sredstava Jagodine u 2016. godini. Grad je ocenio da je prenošenjem informacija državnog revizora o načinu na koji se koristi novac Jagodinaca, lokalni medij „urušio ugled gradu“. 

Skandalozno je i vrhunac licemerja što je Grad Jagodina podneo tužbeni zahtev od milion dinara jer im je, novinarsko izveštavanje nanelo "duševnu bol". Podvlačimo: najveća duševna bol Jagodine jeste harač koji gradski čelnici nanose građanima svojim bahatim ponašanjem i zastrašivanjem!

mm

Press služba

Related Articles

Leave a Reply

Close
Close

Please enter your username or email address. You will receive a link to create a new password via email.

Close

Close