Gradska odbornica Aleksandra Hristić u razgovoru sa Mirijevcima

Gradska odbornica Aleksandra Hristić u razgovoru sa Mirijevcima

Odbornica Nove stranke u Skupštini grada Beograda Aleksandra Hristić razgovarala je danas sa stanovnicima Mirijeva. Cilj susreta je sagledavanje problema u ovom beogradskom naselju, a potom i pokušaj iniciranja njihovog rešavanja kroz uticaj na gradske vlasti.

U sklopu akcije „Decembar u Mirijevu“, Opštinski odbor NOVE Zvezdara organizovao je susret i razgovor Mirijevaca sa gradskom odbornicom Aleksandrom Hristić. Kako je Hristić istakla, građani treba da znaju ko ih zastupa u gradskom parlamentu. S druge strane, njihovi predstavnici u organima gradske vlasti moraju da budu upoznati sa problemima koji otežavaju svakodnevni život Beograđana, a u njihovoj su nadležnosti. Jedino vođenjem stvarne, a ne samo deklarativne brige o građanima, moguće je nagomilane probleme zaista rešiti, te našu prestonicu učiniti pristojnijom za život.

Mirijevci su se Hristićevoj požalili na brojne nedaće sa kojima se svakodnevno susreću, a koje proizilaze uglavnom iz zanemarivane saobraćajne i komunalne infrastrukture. Tako, stanovnici Šejkine ulice skrenuli su pažnju na činjenicu da već godinama apeluju na lokalne vlasti da im se asfaltira ulica, ali da nisu naišli ni na kakvo razumevanje. Neshvatljivo je, smatraju oni, da zbog nespremnosti nadležnih organa da se pozabave asfaltiranjem stotinak metara, oni danas prolaze kroz glib i blato ne bi li stigli do svojih domova. Zatim, tu je i nepostojanje ulične rasvete u Ulici Rudi Čajaveca koja se, pritom, i dalje vodi kao drumski put. Takođe, nedostatak kontejnera u pojedinim ulicama što za posledicu ima gomilanje smeća u drugim, potom nedostatak semafora na izvesnim raskrsnicama što se često negativno odražava na bezbednost i pešaka i vozača, javni gradski prevoz koji svojom (ne)frekventnošću ne odgovara stvarnim potrebama građana... Svi problemi koje su Mirijevci izneli biće prosleđeni Skupštini grada Beograda u formi odborničkih pitanja na koje su gradske vlasti dužne da odgovore. Po dobijanju odgovora, Aleksandra Hristić kontakiraće svoje sugrađane i obavestiti ih o istima, kao i o mogućim rešenjima.

Predsednik OO NOVE Zvezdara Aleksandar Ilić je istakao da se jedino kroz direktan razgovor sa građanima mogu uočiti njihovi stvarni problemi i potrebe, te onda pokrenuti i odgovarajuće inicijative za njihovo rešavanje. Stoga, zaključio je on, aktivisti NOVE sa Zvezdare i ubuduće će sprovoditi ovakve akcije.

- Nova stranka nije deo vladajuće većine u gradskom parlamentu, te ne možemo da obećamo da ćemo sve iznete probleme i rešiti. Ali možemo da obećamo da ćemo iskoristiti svaku mogućnost da utičemo na nadležne organe da rešenja realizuju. To ćemo činiti preko naše odbornice u gradskoj skupštini, kao i konstantnim skretanjem pažnje javnosti na sve ono što je posledica nemara i nebrige nadležnih organa vlasti. Ali to možemo da učinimo jedino u zajedništvu sa građanima, i zbog toga je izuzetno važno što učestalije ostvarivati neposrednu interakciju kakvu smo danas imali sa Mirijevcima. To i jeste ideja Opštinskog odbora NOVE Zvezdara, da deluje pre svega kao servis građana – poručio je Aleksandar Ilić.

mm

Press služba

Related Articles

Leave a Reply

Close
Close

Please enter your username or email address. You will receive a link to create a new password via email.

Close

Close