Gradska vlast kažnjava Starograđane i Novobeograđane jer nisu glasali za SNS

Gradska vlast kažnjava Starograđane i Novobeograđane jer nisu glasali za SNS

Povodom informacije da je u Ministarstvu građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture još 29. decembra prošle godine održan sastanak sa predstavnicima Uprave grada Beograda i svih gradskih opština na temu primene novog Zakona o stanovanju -  na koji jedino nisu pozvani predstavnici opština Stari grad i Novi Beograd – Opštinski odbor Nove stranke Stari grad najoštrije osuđuje ovako diskriminatorsko i bahato ponašanje Gradske uprave.

- Ovo je klasičan primer perfidnog kažnjavanja jednog dela građana Beograda zbog izbornih rezultata i činjenice da svoj glas nisu dali SNS. Ovde nije reč o tome da su kažnjene dve opštinske uprave. Ovde se radi o građanima, a njih u ove dve opštine ima preko 260.000 i njima je onemogućeno da se bliže upoznaju sa primenom Zakona o stanovanju koji je već uneo dosta pometnje i zabrinutosti i koji u perspektivi može na veoma mnogo načina da utiče na svakodnevni život naših sugrađana - kaže predsednica OO Nove stranke Stari grad Ivona Stojanović.

Prema popisu iz 2011. godine, u opštini Stari grad ima preko 48.000 stanovnika i 27.000 stanova. Zajedno sa preko 210.000 građana i oko 90.000 stanova na Novom Beogradu, dolazimo do toga da je Uprava grada Beograda veoma otvoreno isključila i u podređeni položaj stavila preko 15% građana Beograda i to onih koji žive u samom centru i na koje će se odredbe Zakona o stanovanju najviše i odnositi, jer žive u velikim stambenim zajednicama.

- Nije ovo ni prvi put ni jedini primer da se naše dve opštine stavljaju u podređen položaj, a naši građani lišavaju, na primer, kvalitetnih usluga javnih preduzeća ili im se onemogućavaju neke druge aktivnosti koje bi trebalo da im obezbede kvalitetan život u samom centru Beograda. Beograd su ljudi, a oni su 260.000 ljudi isključili kao da ne postoje, što je nedopustivo. To još jedan razlog više da lažni doktor Siniša Mali i ostali kojekakvi gradski menadžeri na čelu sa Goranom Vesićem pod hitno podnesu ostavke - ocenjuje Stojanović.

mm

Press služba

Related Articles

Leave a Reply

Close