Gradski odbor Nove stranke Beograd održao redovnu godišnju Radnu konferenciju

Gradski odbor Nove stranke Beograd održao redovnu godišnju Radnu konferenciju

Gradski odbor Nove stranke Beograd održao je Radnu konferenciju, sa izveštajem o radu predsednika Branka Mladenovića i diskusijom o aktuelnoj političkoj situaciji.

Podsetivši da su u proteklih godinu dana predsednici odbora širom prestonice, kao i svi članovi i aktivisti, vrlo vredno radili na širenju ideja i stavova NOVE među sugrađanima, Mladenović je podsetio da su se potom aktivno uključili i u proteste „1 od 5 miliona“.

"Usledio je i niz aktivnosti radi vraćanja Gradske opštine Vračar u ruke Vračaraca, ali i plodonosna saradnja sa Forumom mladih i Savetom stranke, radi ukazivanja na goruće probleme u funkcionisanju glavnog grada i ponude rešenja. Ponosan sam posebno na Opštinski odbor Nove stranke Vračar, koji je, sa prosekom godina 23, najmlađi odbor u Srbiji. Pozivam članove Nove stranke, ali i sve građane Srbije, da nam se pridruže u daljoj borbi za izborne uslove i konačnu pobedu nad režimom koji godinama uništava našu zemlju“, naveo je on.

Delegatima se potom obratila i potpredsednica Nove stranke Mira Petrović, koja je istakla da rad Gradskog odbora beleži višegodišnje uspehe, ali i da je pred njim, kao i svim članovima NOVE, period pun izazova.

„Suočeni smo sa bahatom,osionom, korumpiranom vlašću. Ucenjen čovek nije slobodan čovek, uplašen čovek ne može da radi i razvija se kako dolikuje. Od NOVE se dosta očekuje. Lek za ovo stanje su izbori, jer kada gangrena zahvati neki deo tela – on se ne bojkotuje, već se odstrani. Izborima se rešava bolesno društvo, zato aktivizam moramo u narednom periodu da podignemo na maksimum. Naše društvo je zrelo za promene“, ukazala je Petrovićeva.

Sa njom je saglasan i potpredsednik Nove stranke Ivan Jovanović, koji nam se pridružio na Radnoj konferenciji iz Niša u znak podrške radu Beogradskog odbora, podvukavši da je zadatak svih članova NOVE da promene negativnu percepciju o bavljenju politikom kod građana Srbije.

„Neophodno je da se opozicija ujedini sa ciljem postavljanja stvari na svoje mesto i rešenja problema, kao što je to svojevremeno urađeno sa režimom Slobodana Miloševića. Samim tim ne vidim da je rešenje u bojkotu. Strah me je da time građani ne budu ostavljeni na cedilu, jer su izbori legitiman način u borbi protiv režima. Naš cilj je da ga srušimo i povedemo našu državu i društvo zdravim putem Evrope 21. veka. Naša obaveza je da ne skrenemo sa tog puta“, zaključio je Jovanović.

Delegatima se za kraj obratio i lider NOVE Zoran Živković, ukazavši da Srbija mora postati država koju će poštovati.

„Sledeća godina je izborna godina, a ako se dobro sećam proteklih 15 godina, to bi bili prvi ili svakako među retkim redovnim izborima, što je posledica toga što je Vučić uspeo da uspostavi autokratsku vlast. Da je opoziciona borba bila aktivnija i doslednija, možda ni stanje ne bi danas bilo ovakvo, ali Nova stranka je dala svoj maksimalan doprinos tome. Nije prošao nijedan događaj koji je bio dokaz zla i kriminala vlasti, a da mi na to, u skladu sa mogućnostima, nismo reagovali. I na to smo ponosni. Vučić sada najveći deo svoje snage crpi iz toga što opozicija nije jedinstvena, što me podseća na 90-te godine. I tada je bilo pitanje da li da bojkotujemo izbore ili da tu vlast pošaljemo na političku deponiju. Borili smo se i okončali taj režim. I to moramo učiniti ponovo. Ne treba da se stidimo što se bavimo politikom. Na izbore ne treba izaći po svaku cenu, ali moramo da se borimo za bolje izborne uslove sve dok oni ne budu raspisani, kada ćemo, na osnovu uslova u tom trenutku, i doneti odluku o učestvovanju na njima. Za izbore moramo da se spremamo kao da ćemo na njima učestvovati, ali i da imamo plan za aktivan bojkot ako ne“, naveo je Živković za kraj Radne konferencije Gradskog odbora Beograd.

mm

Press služba

Related Articles

Leave a Reply

Close