Hajka na Vesnu Rakić Vodinelić

Hajka na Vesnu Rakić Vodinelić

Krivična prijava protiv Vesne Rakić Vodinelić zbog autorskog teksta objavljenog na portalu Peščanik, nastavak je kampanje Aleksandra Vučića protiv razumnih i časnih građana, ovog puta sprovedene preko najbizarnije alatke iz premijerovog arsenala: Ištvana Kaića, kandidata za Marijana Rističevića.

Nova stranka još jednom upozorava na sve očigledniju primenu metoda iz 90-ih i vremena Vučićevog ministrovanja kada je svaki pokušaj kritike režima podvrgavan drakonskim kaznama. Poslednji primer, krivična prijava zbog navodnog „pozivanja na nasilnu promenu ustavnog uređenja“ protiv autorke teksta i urednica portala Peščanik Svetlane Lukić i Svetlane Vuković, pokazuje sve elemente neskrivenog totalitarizma i nesumnjiv je pokušaj uvođenja opšte kontrole nad izražavanjem, pa i samim mišljenjem.

Stoga smatramo da ovo mora da bude opomena celokupnoj srpskoj javnosti – građanima, profesionalnim udruženjima, sindikatima, istaknutim pojedincima, političkim akterima - da se probude i shvate da je krajnje vreme da se odupru nasrtajima režima na poslednje ostatke građanskih sloboda. U suprotnom, pristaju na diktaturu koje smo se teškom mukom oslobodili pre petnaest godina.

mm

Press služba

Related Articles

1 Comments

  1. Lola
    20.04.2016 at 15:53
    Reply

    Ma žena je lobista tkz. “Nezavisne Republike Kosovo”. Propoveda da je Srbija izgubila Kosovo i da treba da se to zauvek izbriÅ¡e iz Ustava i da se prizna nezavisnost ! Sram je bilo, Å¡ta ona može da uči generacije studenata, preci bi se stideli toga !

Leave a Reply

Close
Close

Please enter your username or email address. You will receive a link to create a new password via email.

Close

Close