Hitna reakcija nadležnih zbog pretnji novinarima televizije N1

Hitna reakcija nadležnih zbog pretnji novinarima televizije N1

U trenucima kada su sloboda medija i sloboda govora duboko ugrožene u našoj zemlji, a ljudi zastrašivanjem i ucenama egzistencijom dovedeni u situaciju da više ne smeju ni da pomisle, a kamoli izgovore nešto protiv vlasti, duboko uznemirava vest o monstruoznim pretnjama novinarima televizije N1.

Naime, kako ova medijska kuća navodi, najnovije pretnje koje su dobili aludiraju na to da će nastradati novinari i njihove porodice, a zgrada televizija biti dignuta u vazduh. Pored toga, zbog aludiranja političara na vlasti da je N1 navodno priznala nezavisnost Kosova i Metohije, kroz komentare na društvenim mrežama, televizija i novinari označeni su kao izdajnici i antisrbi.

Nova stranka stoga snažno apeluje na nadležne organe da ozbiljno i promptno reaguju i otkriju ko stoji iza pomenutih pretnji, mada i sa žaljenjem konstatuje da je to bilo i očekivano u državi u kojoj su javna targetiranja odavno postala obeležja aktuelne vlasti.

NOVA će zato još snažnije nastaviti da se bori za evropsku Srbiju u kojoj se poštuju evropske vrednosti, i u kojoj su novinari, kao i svi građani, slobodni u profesionalnom obavljanju svog posla, u čemu upućujemo i punu podršku zaposlenima na N1, kako bi vremena epiteta "izdajnika i stranih plaćenika" jednom za svagda ostala iza nas.

mm

Press služba

Related Articles

Leave a Reply

Close