Hitna smena državne sekretarke Hrkalović

Hitna smena državne sekretarke Hrkalović

Zbog laži o postupanju radnika MUP povodom napada na Jelenu Grujić, predsednicu OO Nove stranke u Pećincima

 

Nova stranka zahteva hitnu smenu državne sekretarke MUP Srbije Dijane Hrkalović zbog laži i obmanjivanja javnosti u ime ovog organa i postupanja njegovih zaposlenih povodom upada naoružanih napadača u porodičnu kuću Jelene Grujić Ristić, predsednice Opštinskog odbora Nove stranke u Pećincima u večernjim satima 16. novembra.

Hrkalovićeva je izrekla više laži u nameri da obmane javnost kako je policijski uviđaj započet odmah i navodeći: “Da bi se lice mesta što kvalitetnije obradilo upućen je i kriminalistički tehničar iz Policijske uprave u Rumi, s obzirom da Policijska stanica u Pećincima nema svog tehničara", kao i da se “kriminalistički tehničar po dolasku priključio ekipi koja je već radila na terenu”.

U tome je propustila da kaže ključni detalj – da su njihovom kriminalističkom tehničaru bili potrebni sati da stigne iz Rume u susedne Pećince, kao i da ekipa nije ama baš ništa radila na terenu, niti je to i mogla, sve do njegovog dolaska, jer to nije ni bila ekipa za vršenje uviđaja, već saobraćajna policija.

U navodima Hrkalovićeve tačno je jedino da uviđaj nije počeo “tek tri sata nakon poziva”, kako je iznela narodna poslanica Marinika Tepić, koja je otišla takođe na lice mesta da pruži podršku koleginici Grujić Ristić i bila prisutna sve vreme tokom trajanja uviđaja. Poslanica Tepić priznaje nenameran propust i ispravlja se: “Uviđaj nije počeo tek nakon 3 sata, počeo je još kasnije, odnosno 3 sata i 20 minuta nakon Jelenine prijave”, navodi Tepić.

Laž je i da se “kriminalistički tehničar po dolasku priključio ekipi koja je već radila na terenu”. Istina je da nikakva ekipa za vršenje uviđaja nije ni bila na terenu, jer je nadležni inspektor došao istovremeno i istim vozilom sa kriminalističkim tehničarem. Shodno tome je laž i da je neka ekipa već radila nešto na terenu, što bi trebalo da ukaže na to da se sve vreme nešto radilo na mestu napada, što je takođe laž.

U prilog istini, važne detalje iznosi i generalni sekretar Nove stranke, Đorđe Nakić, koji je prvi stigao u selo Karlovčić u kome živi Jele Grujić Ristić, gde se napad i dogodio:

“U 19.30 dobio sam poziv od naše predsednice OO Pećinci Jelene Grujić Ristić da se dogodila provala u kući. Prema njenoj izjavi, odmah je pozvala Policijsku stanicu Pećinci, gde su joj odgovorili da će patrola krenuti čim završi obezbeđivanje prethodnog mesta izvršenja nekog dela. Patrola je na lice mesta došla tek 45 minuta nakon upućenog poziva Jelene Grujić Ristić, uprkos činjenici da je ona tokom telefonske prijave policajcima naglasila da su napadači koristili i vatreno oružje, što se lako može proveriti preslušavanjem telefonskih zapisa. Patrola koja je obezbeđivala lice mesta sastojala se od dva policijska službenika saobraćajne policije. Kako ovi policijski službenici nisu obučeni i opremljeni za vršenje uviđaja, on nije ni otpočeo više od 3 sata, dok se čekalo da dođu inspektor i kriminalistički tehničar iz Rume. 

Uviđajna ekipa je na lice mesta stigla u 22.50 i to u sastavu inspektor iz PS Pećinci i kriminalistički tehničar iz PS Ruma. Svedoci iz sela mogu da potvrde kada se pred kućom pojavilo službeno vozilo Fiat, a kada je otišla patrola koja je obezbeđivala mesto zločina, koja je bila u Pežou. Uviđaj je otpočeo u 22.50 i trajao je do 1. Naglašavam da su inspektor i kriminalistički tehničar stigli zajedno, službenim automobilom kriminalističke tehnike, tako da nikakav uviđaj nije otpočeo ranije, da bi mu se dolaskom “priključio” kriminalistički tehničar. Ne, uviđaj je počeo tek kada je on stigao”, navodi su Nakića koji je zajedno sa Jelenom Grujić Ristić i narodnom poslanicom Marinikom Tepić i ispratio uviđajnu ekipu od ovo dvoje ljudi.

Ne ulazeći u to da li je namera državne sekretarke Hrkalović bila da se nametne kao buduća ministarka policije time što će lagati više i od Vučića, i da li je intenzivno laganje i obmanjivanje javnosti ključna kvalifikacija za najviše državne funkcije, zahtevamo od predsednice Vlade Ane Brnabić jedini mogući časni izlaz iz ove situacije – smenu državne sekretarke MUP Republike Srbije Dijane Hrkalović zbog iznetih laži, kao i zbog nepoznavanja posla za koji prima državnu platu.

 

mm

Press služba

Related Articles

Leave a Reply

Close
Close

Please enter your username or email address. You will receive a link to create a new password via email.

Close

Close