Hitno omogućiti nesmetan rad novosadskom Kanalu 9

Hitno omogućiti nesmetan rad novosadskom Kanalu 9

Nova stranka upozorava javnost na alarmantno stanje u kojem se nalaze novosadska televizija Kanal 9 i njena direktorka Maja Pavlović, koja je ponovo započela štrajk glađu, jer uprkos obećanjima, nadležni ni posle godinu dana nisu uradili ništa da se reše problemi koji onemogućavaju funkcionisanje ove televizije.

Pružajući punu podršku direktorki jednog od retkih slobodnih medija koji je do sada uspevao da opstane pod aktuelnim režimom, ujedno želimo i da snažno apelujemo na premijerku Srbije Anu Brnabić da ima sluha za poziv Pavlovićeve i kroz direktan razgovor i pokušaj nalaženja zajedničkog rešenja ukaže ne samo podršku Kanalu 9, već iznad svega slobodi informisanja. Podsećamo i da se 3. maja obeležava Svetski dan slobode štampe koji i simbolično može postati dan kada će problem sa kojim se već godinu dana nosi ova novosadska televizija biti rešen, a nijedan medij više nikada ne bude u istoj ili sličnoj situaciji.

Pre godinu dana predsednik Nove stranke Zoran Živković lično je posetio direktorku Maju Pavlović i ponudio punu podršku i pomoć svih naših aktivista. Sa ništa manjim žarom dočekaćemo je u Beogradu i u petak i, uz nadu da za time ipak neće biti potrebe i da će problem biti rešen kroz susret sa predsednicom Vlade, biti spremni da pružimo svu neophodnu pomoć u iznalaženju rešenja.

NOVA će tako nastaviti svoje dosledno zalaganje za slobodu govora, medija i i istinitog izveštavanja javnosti, koje i dolikuje jednoj zemlji čije mesto jeste i mora da bude u Evropskoj uniji, na putu evropskih i demokratskih vrednosti.

 

 
 
 
mm

Press služba

Related Articles

Leave a Reply

Close
Close

Please enter your username or email address. You will receive a link to create a new password via email.

Close

Close