Hitno pustiti iz pritvora sve neosnovano uhapšene demonstrante

Hitno pustiti iz pritvora sve neosnovano uhapšene demonstrante

Nakon što je dnevno-politička situacija u Srbiji zaoštrena do maksimuma, a režim više ne preza ni od masovnih hapšenja i sprovođenja otvorene strahovlade, još je jednom dokazano da mi živimo posledice politike koja nameće pretpostavku krivice svakome od nas.

Suočeni sa epitetima "izdajnika", "državnih neprijatelja", "rušitelja mira i stabilnosti", sada se ne samo politički neistomišljenici, već i svi građani Srbije, provlače kroz tabloidno blato, primorani da se brane zbog nečega za šta nisu krivi. Rukovodilac te i takve politike jeste Aleksandar Vučić, koji maltretira ljude poput kafanskog siledžije, a kada mu neko uzvrati na isti način, kao što se događa na aktuelnim protestima, on ne zna za drugu reakciju, osim da dovede policiju i pohapsi demonstrante. Svojim govorom mržnje i politikom nasilja, on je lično i izazvao nemire širom države i direktno sukobio građane i policiju.

Nova stranka upozorava da, i pored toga što je u jeku pandemije koronavirusa opasno bilo kakvo masovno okupljanje, protest dokaz da građanima više ništa nije važno, jer su mnogi od njih, gubeći poverenje u institucije i Krizni štab koji ih je konstantno lagao, počeli da sumnjaju da virus uopšte i postoji. Iz svega navedenog proizilazi višestruka opasnost po bezbednost i zdravlje svih, zbog čega NOVA apeluje da se veliki broj neosnovano uhapšenih proteklih dana hitno pusti na slobodu, jer se njihovim daljim držanjem u pritvoru ne samo krši zakon, već i ugrožava mentalno i fizičko zdravlje, kako tih ljudi, tako i njihovih porodica i prijatelja, na koje zaraza dalje može da se proširi.

Sve navedeno je dokaz da Vučić, usled tolike koncentracije moći, počinje da gubi konce i, iz dana u dan, pokazuje da nije sposoban ni da vodi državu, niti da implementira ono što je njen nacionalni interes. Nova stranka će, kao i proteklih 7 godina svoje dosledne opozicione borbe, nastaviti da prati aktuelnu situaciju u zemlji i reaguje na sve nepravde koje režim nanosi građanima, kako bismo se zajedničkim snagama uskoro izborili za slobodnu Srbiju, Srbiju koju će poštovati svi.

mm

Press služba

Povezane vesti

Ostavi komentar

Zatvori