Hitno pustiti iz pritvora sve neosnovano uhapšene demonstrante

Hitno pustiti iz pritvora sve neosnovano uhapšene demonstrante

Nakon što je dnevno-politička situacija u Srbiji zaoštrena do maksimuma, a režim više ne preza ni od masovnih hapšenja i sprovođenja otvorene strahovlade, još je jednom dokazano da mi živimo posledice politike koja nameće pretpostavku krivice svakome od nas.

Suočeni sa epitetima "izdajnika", "državnih neprijatelja", "rušitelja mira i stabilnosti", sada se ne samo politički neistomišljenici, već i svi građani Srbije, provlače kroz tabloidno blato, primorani da se brane zbog nečega za šta nisu krivi. Rukovodilac te i takve politike jeste Aleksandar Vučić, koji maltretira ljude poput kafanskog siledžije, a kada mu neko uzvrati na isti način, kao što se događa na aktuelnim protestima, on ne zna za drugu reakciju, osim da dovede policiju i pohapsi demonstrante. Svojim govorom mržnje i politikom nasilja, on je lično i izazvao nemire širom države i direktno sukobio građane i policiju.

Nova stranka upozorava da, i pored toga što je u jeku pandemije koronavirusa opasno bilo kakvo masovno okupljanje, protest dokaz da građanima više ništa nije važno, jer su mnogi od njih, gubeći poverenje u institucije i Krizni štab koji ih je konstantno lagao, počeli da sumnjaju da virus uopšte i postoji. Iz svega navedenog proizilazi višestruka opasnost po bezbednost i zdravlje svih, zbog čega NOVA apeluje da se veliki broj neosnovano uhapšenih proteklih dana hitno pusti na slobodu, jer se njihovim daljim držanjem u pritvoru ne samo krši zakon, već i ugrožava mentalno i fizičko zdravlje, kako tih ljudi, tako i njihovih porodica i prijatelja, na koje zaraza dalje može da se proširi.

Sve navedeno je dokaz da Vučić, usled tolike koncentracije moći, počinje da gubi konce i, iz dana u dan, pokazuje da nije sposoban ni da vodi državu, niti da implementira ono što je njen nacionalni interes. Nova stranka će, kao i proteklih 7 godina svoje dosledne opozicione borbe, nastaviti da prati aktuelnu situaciju u zemlji i reaguje na sve nepravde koje režim nanosi građanima, kako bismo se zajedničkim snagama uskoro izborili za slobodnu Srbiju, Srbiju koju će poštovati svi.

mm

Press služba

Related Articles

Leave a Reply

Close