Živković: Ili je Vučić vidovit ili je incident u Kosovskoj Mitrovici izrežiran

Živković: Ili je Vučić vidovit ili je incident u Kosovskoj Mitrovici izrežiran

Predsednik Nove stranke Zoran Živković izjavio je danas da očekuje da predsednik Srbije Aleksandar Vučić ili "neko kompetentniji, ko se u to razume", kaže da li su podnete krivične prijave protiv NN lica ili "direktnih izvršilaca incidenta" u Kosovskoj Mitrovici, kada je specijalna jedinica Kosovske policije privela direktora Kancelarije Vlade Srbije za Kosovo Marka Đurića.

Živković je novinarima u Skupštini Srbije rekao da su se prve vesti o Đurićevom hapšenju pojavile nekoliko sati pre no što je on zaista priveden, a da je Vučić još prekjuče zakazao Sednicu nacionalnog saveta, "kao da je znao šta će da se desi".

"To možemo da tumačimo da Vučić ima neku vidovitost ili da je znao šta će da se desi. Ne znam da li je to posledica režije u kojoj su učestvovali Vučić i njegovi prijatelji Tači i Haradinaj, ili je to posledica prizemnog neznanja i nepoštovanja pravila koje je pokazala srpska vlast", rekao je Živković.

On je rekao da Vučić mora da se odluči da li je Kosovo deo Srbije ili nije.

"Ako jeste, onda ni on (Vučić), ni Đurić ne treba da pitaju da idu u Mitrovicu, Peć ili Đakovicu. Ako treba da traži dozvolu, onda on priznaje nezavisnost Kosova, a onda sam Vučić i svi koji se tako ponašaju krše Ustav Srbije. Takođe, Vučić treba da se odluči i da li su Haradinaj, Pacoli i Tači teroristi ili njegovi koalicioni partneri. Ne može i jedno i drugo. Ako može, onda treba uhapsiti Aleksandra Vučića, jer sarađuje sa teroristima", rekao je Živković.

mm

Press služba

Ostavi komentar

Zatvori