Ilić: Udružiti se protiv naprednjačkog razaranja Zvezdare

Ilić: Udružiti se protiv naprednjačkog razaranja Zvezdare

Za dve godine vlasti na Zvezdari, naprednjački režim nije pokazao ni minimum volje za bilo kakvim poboljšanjem života u ovoj beogradskoj opštini. Naprotiv, ionako gorući problemi postali su još akutniji i rasprostranjeniji: nelegalna gradnja, komunalni haos, divlja trgovina na Cvetkovoj pijaci, bahato parkiranje... Sigurnost građana i njihove imovine sve je ugroženija, a uvođenje fizičkog obezbeđenja u škole ostalo je mrtvo slovo na papiru.

Ne obazirući se na dobronamerne kritike Nove stranke i drugih opozicionih organizacija, štaviše -ignorišući svaku dobru inicijativu i kritiku, napredni vlastodršci su istrajnost pokazali samo u namirivanju sopstvenih kadrova. Tako su od devet većnika sa početka mandata došli do čak trinaest članova lokalne vlade, predsednik Opštine gomila savetnike, pa ih ima već šest, a navodno sve zbog povećanja obima posla! Obim posla je „toliki“, da pojedini većnici i ne dolaze na posao niti prisustvuju skupštinskim zasedanjima. Poput izvesne Nevene Milivojević, zubne tehničarke po profesiji, plaćene funkcionerke SNS, a u slobodno vreme većnice, donedavno i članice Nadzornog odbora „Laste“. Uprkos „pretrpanosti“ poslom, pojedini većnici našli su vremena da postanu i učesnici afera, poput onog čija je firma odgovorna za trovanje dece u dve škole na Zvezdari i koji se još uvek nalazi u krivičnom postupku.

Dug je spisak "naprednih" (ne)dela na Zvezdari koja, umesto da se razvija, tavori i urušava se, i to sve zbog odnosa jedne grupe ljudi, rukovođenih pre svega sopstvenim privatnim interesima i podaništvom prema svom partijskom šefu. Takvom sistemskom razaranju Zvezdare, možemo se suprotstaviti jedino organizovano i udruženo. Zbog toga je potrebna saradnja i zajednički nastup svih demokratskih političkih organizacija na Zvezdari, jer je to jedini način da se očuva demokratski potencijal svih njenih građana. Matematika je egzaktna i neumoljiva nauka, a ona govori upravo to.

Opštinski odbor Nove stranke Zvezdara radiće na uspostavljanju i razvijanju saradnje među demokratskim opozicionim političkim organizacijama u našoj opštini. Ta saradnja treba da bude zasnovana na zdravim osnovama, jer cilj nije samo rušenje naopakog naprednjačkog režima, već i programski zasnovana borba za novi lik Zvezdare – decentralizovane opštine kojom upravljaju potrebe građana a ne privatni interesi pojedinaca.

 

Aleksandar Ilić, predsednik OO Nove stranke Zvezdara i odbornik u Skupštini opštine Zvezdara

mm

Press služba

Related Articles

Leave a Reply

Close