Ilić: Zakinu na socijalnim davanjima, pa se hvale suficitom u kasi!

Ilić: Zakinu na socijalnim davanjima, pa se hvale suficitom u kasi!

„Naprednjačka vlast na Zvezdari namerno blokira sredstva predodređena za socijalna davanja i obrazovanje kako bi se hvalila perfidno i veštački skrojenim suficitom u budžetu“, ocena je Aleksandra Ilića, odbornika Nove stranke u Skupštini opštine Zvezdara.

Ilić je na sednici SO Zvezdara ukazao da navodni suficit od 172 miliona dinara u opštinskoj kasi jeste još jedna mahinacija populističke vlasti: novac poreskih obveznika se ne troši na ono za šta je i namenjen, samo da bi se opštinski čelnici hvalili kako novac preliva, i to dok Zvezdara uveliko propada.

„Kojim se to budžetskim korisnicima zakida? Izvršenje budžeta za prethodnu godinu je, recimo, minimalno za socijalna i dečja davanja – svega 65%, zatim za tekuće popravke škola samo 53%, za osnovno obrazovanje 66%, za tekuće popravke na opštinskoj imovini 13,55 %, a za razvoj zajednice (infrastrukturni sadržaj) utrošeno je svega 13,55% predviđenih sredstava. Nasuprot tome, izvršenje budžeta je stopostotno za nevladine organizacije, i to ne znamo koje, kao i za podršku lokalnim sportskim organizacijama, udruženjima i savezima“, rekao je Ilić i dodao da o vrhuncu neodgovornosti vlasti govori i to što se još uvek ne zna na šta će se navedena preneta sredstva iz prethodne godine potrošiti.

Ocenu da se Zvezdara, pod očiglednim partnerskim odnosom vlasti i građevinske mafije, doslovce davi u urbanističkom haosu, Ilić je potkrepio činjenicom da je izdato na desetine inspekcijskih rešenja o rušenju divljih objekata, a da nadležni ne reaguju, te se nakaradne zgrade nesmetano privode kraju, stanovi se prodaju, a građani varaju.

„Štaviše, opštinska vlast se pre godinu dana, u slučaju nelegalne i opasne četvorospratnice u Kladovskoj ulici, pravdala time da nema para za rušenje po inspekcijskom rešenju, te da se čeka da Grad odobri novac za izvršenje. U međuvremenu je novac dobijen, rušenju se ipak nije pristupilo, a šest miliona za tu namenu dobijenih dinara je vraćeno gradu! To je klasični naprednjački igrokaz koji se odvija na svim nivoima vlasti. Cilj je napraviti privid da se nešto radi, kako bi se građani zamajavali, a korumpirani režimski uhlebljenici iza kulisa grabili profite za sebe”, ocenio je Ilić.

Nesposobnost naprednjačke vlasti, njena korumpiranost i odsustvo volje ili interesa da se obračuna sa građevinskom mafijom, potpuno razjedaju tkivo Zvezdare, navodi Ilić:

„Divlja gradnja, komunalni nered na pijaci Đeram, divlja pijaca ispred Cvetkove pijace, preprodavci na automobilima, prljave, zapuštene ulice, đubre svu naokolo, saobraćajni haos... to je današnja tužna slika Zvezdare, opštine koju je „napredna“ vlast duboko unazadila.“

mm

Press služba

Related Articles

Leave a Reply

Close