IN MEMORIAM: dr Mihailo Đorić (1945-2016)

IN MEMORIAM: dr Mihailo Đorić (1945-2016)

Dr Mihailo Đorić, lekar u penziji, član Saveta za zdravstvo Nove stranke i Opštinskog odbora Nove stranke Zvezdara, preminuo je 11. maja 2016. godine usled teške bolesti.

Jedan od onih koji je doprineo osnivanju Nove stranke, dr Đorić je svojom mudrošću, neustrašivošću i čestitošću dao nemerljiv doprinos u rastu naše organizacije. Za sebe je skromno govorio da je „samo seoski lekar“, da mladi treba da vode a da je „njemu mesto u veću staraca“. Istina je da je dr Đorić vodio: svojom nepresušnom energijom i snagom da motiviše druge, posavetuje, pomogne. Nije se plašio da bilo gde bude prvi. Takav je ostao do poslednjeg dana.

Svoj politički aktivizam obrazlagao je rečima: „Srbija je postala duboko bolesna, treba joj lečenje. A ja sam lekar.“ Druge je učio da „politika ne sme biti nuđenje bombona, olovaka, upaljača, praznih obećanja... već nuđenje šanse građanima da se bore za pristojnu Srbiju“.

Dr Đorić je voleo pisanu reč. Tokom skoro decenije pisanja na blogu B92, ostavio je veliki broj tekstova, između ostalog i desetine biografskih priča pod nazivom „Sećarnik“. Nameravao je da ih objavi kao biografski roman.

Ispraćaj za kremaciju dr Mihaila Đorića obaviće se u ponedeljak, 16. maja 2016. godine, u 15:30 na Novom groblju u Beogradu.

 

 

 

mm

Press služba

Leave a Reply

Close
Close

Please enter your username or email address. You will receive a link to create a new password via email.

Close

Close