Ispravna odluka o vraćanju Zakona o prodaji državnih nepokretnosti

Ispravna odluka o vraćanju Zakona o prodaji državnih nepokretnosti

Nova stranka pozdravlja Odluku o vraćanju Zakona o posebnim uslovima prodaje određenih nepokretnosti u državnoj svojini na ponovno odlučivanje, koju potpisuje predsednik Srbije Tomislav Nikolić, jer se zasniva na argumentima koje je NOVA isticala protiv ovog zakona, a to je da se njime legalizuje rasprodaja državne imovine za privilegovane kupce po povlašćenim cenama.

Podsetimo, zakon kojim se propisuje prodaja stanova, stambenih objekata, poslovnog prostora i poslovnih zgrada u državnoj svojini, Skupština Srbije usvojila je 31. avgusta. Poslanici Nove stranke su tokom skupštinske rasprave apelovali da se zakon ne usvoji jer je neustavan i jer se njime u povlašćeni položaj isključivim pravom kupovine stavljaju već povlašćeni zakupci državnih nepokretnosti. Odnosno, za kupovinu određene državne nepokretnosti ne bi mogli da konkurišu svi građani Srbije, nego samo oni već privilegovani, i to po ceni koju odredi Poreska uprava.

Pozdravljamo odluku Nikolića da se sraman zakon vrati u Skupštinu na ponovno razmatranje jer je zasnovana na argumentima koje su upravo poslanici NOVE iznosili protiv njega. Takođe, pozivamo sve poslaničke grupe da shvate pogubnost i neustavnost ovog Predloga zakona i odbace ga kada se o njemu bude ponovo glasalo.

mm

Press služba

Related Articles

Leave a Reply

Close