Isprobana mašinerija za izvlačenje para hara Er Srbijom

Isprobana mašinerija za izvlačenje para hara Er Srbijom

Kao bomba je svetskim portalima odjeknula vest da je Dankan Nejsmit, sadašnji generalni direktor Er Srbije, a bivši finansijski direktor kompanije Alitalija, jedan od glavnih osumnjičenih za bankrot Alitalije 2017. godine, a tokom strateškog partnerstva sa Etihad Ervejzom.

Kako je utvrdilo italijansko tužilaštvo, Etihad je bio umešan u brojne finansijske prekršaje u Alitaliji, uključujući lažno otkrivanje poslovnih informacija, što je na kraju pogoršalo finansijske probleme italijanskog prevoznika. Ostali osumnjičeni imenovani u istrazi uključuju članove tadašnjeg najvišeg rukovodstva Alitalije, članove Upravnog odbora i druge visoke zvaničnike kompanije i konsultante, među kojima je i pomenuti Nejsmit. Nova stranka podseća da je on prvobitno preuzeo funkciju šefa službe za finansijsku i poslovnu transformaciju u kompaniji Er Srbija, po dolasku u kompaniju 2017. godine, nakon čega je u decembru iste godine unapređen na mesto direktora, posle ostavke Daneta Kondića.

Stoga upozoravamo javnost da su po sredi evidentni dokazi o isprobanoj mašineriji za izvlačenje para, a i ovoga puta u pitanju je novac građana Srbije, jer je država po ugovoru Er Srbiji sve do 2017. redovno davala subvencije kako bi se nadomestio nedostatak gotovinskih sredstava u toj kompaniji, dok je ukupan iznos ostao do danas državna tajna. Sramno zato zvuče tvrdnje i obećanja aktuelnog režima, na čelu sa Aleksandrom Vučićem, koji se godinama kleo u "vekovni arapsko-srpsko prijateljstvo" i obećavao da će Er Srbija, uz pomoć Etihada, postati najprofitabilnija kompanija, iako su njeni gubici odavno alarmantni. Snažno povezana kriminalna mreža izvesno će i sa Er Srbijom učiniti isto što i Alitaliji, zbog čega je dužnost svih nas ne samo da javnosti ukažemo na kriminal i korupciju u samom vrhu, već i da se protiv istog odlučno i dosledno borimo.

Zato pozivamo građane da nam se pridruže u borbi, koja može i mora rezultirati ozbiljnim političkim udarcem režimu na izborima krajem aprila i označiti početak njegovog kraja. Tako ni džepovi građana više neće biti igračka u rukama domaćih i svetskih kriminalaca, koji su u iste odavno preduboko zavukli svoje prljave prste.

mm

Press služba

Related Articles

Leave a Reply

Close
Close

Please enter your username or email address. You will receive a link to create a new password via email.

Close

Close