Izabran Gradski odbor NOVE u Novom Sadu

Izabran Gradski odbor NOVE u Novom Sadu

Gradski odbor Nove stranke u Novom Sadu izglasan je sinoć na Redovnoj izbornoj konferenciji gradske organizacije te stranke. Za predsednika Gradskog odbora izabran je Vladimir Cvetković, a potpredsednici  će  biti Branka Bubanj, Valentina Vuković, Đorđe Jočin i Marko Vejinović. Pored njih, u Odbor je imenovano još 13 članova.

 

Uoči same predizborne kampanje koja će se voditi na lokalnom nivou, predstavljeni su ciljevi novoizabranog Gradskog odbora. Ideje koje će ovaj tim nastojati da sprovede u delo, odnose se na reorganizaciju i racionalizaciju gradske uprave i javnih komunalnih preduzeća, stvaranja pogodnog poslovnog ambijenta za investicije, jačanje turističkog potencijala grada, povećanje stepena bezbednosti, razvijanje infrastrukture, širenje zelenih površina i dostupnost kulturnih sadržaja.

 

Nakon izborne konferencije održana je i tribina Nove stranke pod nazivom „Izbori 2016 – moramo izNOVA“, na kojoj se prisutnima obratio i predsednik stranke, Zoran Živković. On je rekao da su predstojeći izbori, posebno najavljeni parlamentarni, prilika da građani Srbije spreče dalju štetu koja se uvukla u našu svakodnevicu i sistem vrednosti.

 

Sa ciljem da se pobedi režim Aleksandra Vučića, sadašnja opozicija mora biti ujedinjena u stavu da izbori budu korektni, ali bi na izbore morala da stane u dve kolone, kaže Živković.

 

- To nije posledica svađe i neslaganja, nego dogovora. Među strankama postoje programske razlike i treba dati izbor biračima - rekao je on.

 

O koalicijama se razgovara sa Demokratskom strankom, sa kojom je Nova stranka nastupila i na parlamentarnim izborima održanim 2014. godine. Očekuje se da se narednih dana donese konačna odluka, te da se krene u kampanju koja mora biti pobednička, naglasio je Živković.

 

On je takođe podsetio i na to da Nova stranka od svog osnivanja ima programe za sve oblasti društvenog života i da jedino još mora poraditi na programu za kulturu, jer je u situaciji u kojoj se nalazimo, taj program najteže osmisliti. Izlazak na izbore ne treba posmatrati kao odlučivanje o sudbini političara na listama, nego kao odlučivanje o vlastitoj budućnosti, zaključio je Živković.

 

Na tribini je napomenuto da u ovom trenutku postoji opravdan strah da predstojeći  izbori neće proteći korektno, pa je zbog toga Nova stranka osnovala Centar za suzbijanje nasilja i pretnji, koji je već dostupan građanima pozivom na broj telefona 060/5756-341 ili na e-mail alarm@novastranka.rs. U narednom periodu očekuje se formiranje novih pozivnih centara.

mm

Press služba

Related Articles

Leave a Reply

Close