Izabrano novo rukovodstvo Foruma mladih

Izabrano novo rukovodstvo Foruma mladih

Delegatkinje i delegati Pete redovne konferencije Foruma mladih Nove stranke izabrali su novo rukovodstvo. Uroš Eleković, Nevena Pavlović, Ivan Bobeta, Tamara Jovanić, Aleksandra Hadži-Ristić, Jelena Vujković i Zlatko Milošević predvodiće omladinu NOVE tokom naredne dve godine trajanja mandata.

Preuzimajući dužnost od dosadašnje predsednice FM Katarine Prelić, novoizabrani predsednik Uroš Eleković zahvalio se na ukazanom poverenju i obavezao se da će predano raditi kako bi to poverenje i opravdao. On je istakao i zasluge Prelićeve koja je „svojom posvećenošću i odlučnim vođstvom Forum izgradila u čvrstu organizaciju koja kao najveću vrednost prepoznaje duh zajedništva“.

- Timski rad ostaje osnov našeg delovanja, jer tim je ono što nas gradi, zbog kojeg postajemo još jači i snažniji. Biće mnogo uspona i padova, ali mi smo već pokazali da teškoće za nas nisu prepreka, već izazov za koji imamo i snagu i energiju i volju. Daću sve od sebe da zajedno sa vama, mojim timom, omladinu NOVE očuvam i unapredim kao odgovornu i demokratski ustrojenu. Time ćemo, između ostalog, dokazati da Nova stranka nije samo politička organizacija, već je to nova vrednost u našem društvu – poručio je Eleković.

Uroš Eleković, predsednik Foruma mladih Nove stranke

Dvadesetdvogodišnji Eleković privodi kraju studije na Visokoj školi likovnih i primenjenih umetnosti strukovnih studija u Beogradu na kojoj će uskoro steći zvanje diplomiranog grafičkog dizajnera. Uporedo sa tim, sprema se za upis na Fakultet bezbednosti Univerziteta u Beogradu. Takođe je završio obrazovni program „PolitiKAS“ za odabrane mlade lidere u Srbiji u organizaciji BOŠ i Fondacije Konrad Adenauer. Svoj politički aktivizam usmerio je pre svega na probleme mladih, zbog čega mu je bila poverena funkcija predsednika beogradskog kluba Foruma mladih koju je obavljao tokom prethodne godine.

Pored Elekovića, na Konferenciji su izabrani i potpredsednici i članovi Predsedništva Foruma mladih. Za potpredsednike su izabrani: dvadesetdvogodišnja Nevena Pavlović iz Kragujevca (apsolventkinja Fakulteta političkih nauka u Beogradu), dvadesettrogodišnja Tamara Jovanić (studentkinja Pravnog fakulteta u Novom Sadu) i dvadesetšestogodišnji Ivan Bobeta iz Beograda (student Pravnog fakulteta Univerziteta Union). Kao izabrani članovi Predsedništva FM, omladinu NOVE vodiće i: dvadesetsedmogodišnja Aleksandra Hadži-Ristić iz Beograda (diplomirani novinar, trenutno na master studijama na Fakultetu političkih nauka), dvadesetpetogodišnja Jelena Vujković iz Šapca (diplomirani inženjer menadžmenta) i dvadesetšestogodišnji Zlatko Milošević iz Pirota (student Fakulteta političkih nauka u Beogradu).

mm

Press služba

Leave a Reply

Close