Izabrano novo rukovodstvo NOVE u Nišu

Izabrano novo rukovodstvo NOVE u Nišu

Pravnica Marija Blagojević nova je predsednica Gradskog odbora Nove stranke Niš. Tako su odlučili članovi NOVE iz Niša na sinoć održanoj Konferenciji, na kojoj su izabrali nova rukovodstva gradskog i tri opštinska odbora.

Preuzimajući dužnost od svog prethodnika Ivana Jovanovića, koji je ostavku na mesto šefa niškog odbora podneo pošto je izabran za potpredsednika Nove stranke, Blagojević se zahvalila prisutnima na ukazanom poverenju i istakla da je pred svima njima važan zadatak – da Nišu vrate karakter grada koji je poštovan.

- Politika je uzvišena kategorija koju su ukaljali primitivci, lažovi i prevaranti... i kao takvi, sa najviših funkcija vlasti vode Srbiju i naš Niš koji svakoga dana brže, jače, bolje nazaduje. Problemi u gradu se gomilaju, a nema nikog ko će na njih da ukaže, a kamoli da ih reši. Opozicija kao da spava dubokim snom. To će od večeras biti nas svakodnevni zadatak. Svako od nas posebno i svi mi zajedno imamo zadatak da probudimo grad, vratimo ga građanima i konstruktivnim rešenjima pokažemo da smo dostojni i sposobni da ga vodimo – poručila je Marija Blagojević.

Izbornoj konferenciji prisustvovao je i predsednik NOVE Zoran Živković, a prisutni delegati saglasili su se da spremno dočekuju i eventualne parlamentarne izbore u martu naredne godine, te da nastavljaju sa animiranjem građana ne samo grada na Nišavi, već i cele Srbije.

Članovi NOVE iz Niša sinoć su izabrali i Dragana Ilića za predsednika OO Crveni krst, Bobana Mikića za predsednika OO Palilula, Gorana Miloševića za predsednika OO Pantelej, dok će OO Medijana ubuduće voditi Vojkan Mladenović. Formiran je i Klub Foruma mladih Niš, a za predsednika je izabran Miloš Mitić.

- Medijana je centralna gradska opština, ali samo po svom nazivu. Sa ljudima izabranim večeras, sa njihovom energijom i njihovom voljom, učinićemo je istinskom, i to ne samo po nazivu, centralnom gradskom opštinom - rekao je Vojkan Mladenović, predsednik Opštinskog odbora Palilula.

Novoizabrani predsednik OO Palilula Boban Mikić istakao je da politički aktivizam ne sme značiti sticanje povlastica, već isključivo obavezu i odgovornost prema zajednici i opštem interesu.

- Nekada je bavljenje politikom građanskoj opoziciji bilo stvar prestiža, stvar vizije, sticanje povlastica. Danas je za nosioce aktivnosti u političkim strankama to obaveza i odgovornost. Obaveza, jer čovek bez dostojanstva i slobode nije čovek već utamničena biljka koja samo vegetira. Odgovornost je, zbog onih koji teško žive i svih onih koji ostaju ovde i budućnost su naše zemlje. Sebe smatram odgovornim. Učiniću sve da, sa svojim timom koji čine kredibilni i čestiti ljudi, motivišem sve one uspavane građane Palilule, gladne slobode, da ustanu i dignu glas za budućnost naše dece – poručio je Mikić.

mm

Press služba

Related Articles

Leave a Reply

Close