Izbaciti Šešelja iz Skupštine, a skup u Hrtkovcima zabraniti!

Izbaciti Šešelja iz Skupštine, a skup u Hrtkovcima zabraniti!

Iza skandaloznog gaženja hrvatske zastave i psovanja delegacije Sabora Hrvatske ispred Skupštine Srbije od strane Vojislava Šešelja, očigledno stoji podli plan namerne proizvodnje konflikta, zbog čega Nova stranka zahteva sankcionisanje ovog osuđenog ratnog zločinca.

Jednako je monstruozna i najava da će se osuđeni ratni zločinac vratiti na mesto zločina – u Hrtkovce, kako bi mitingovao na istom onom mestu gde je 1992. godine pozvao na progon Hrvata.

Sve učestalije neprimerene i huškačke izjave predstavnika vlasti, kao i provokacije koje se podmeću, očigledan su pokušaj da se izazove haos i skrene pažnja sa nečega što SNS želi da poturi građanima ili, pak, da im oduzme. Dosadašnji način rada aktuelnog režima uči nas tome da su spremni da izazovu velike nemire, često poturajući druge, ovog puta svoje „političke oce“ oličene u jurišnom odredu SRS.

Nova stranka zahteva izbacivanje osuđenog ratnog zločinca Vojislava Šešelja iz Narodne skupštine, jer ne samo da preti i šikanira druge poslanike, već i svojim skandaloznim postupcima nanosi nemerljivu sramotu državi Srbiji. Zahtevamo i od Ministarstva unutrašnjih poslova da deluje preventivno i zabrani održavanje skupa u Hrtkovicma, jer bi u suprotnom saučestvovalo u veličanju zločina.

 

mm

Press služba

Leave a Reply

Close