Izbori 2016 - referendum protiv Vučića!

Izbori 2016 – referendum protiv Vučića!

Predstojeći izbori su referendum i nema dileme da to treba da bude protiv Vučića, zaključak je sociološkinje Vesne Pešić, potpredsednika DS Gorana Ješića i zamenika predsednika NOVE Vladimira Pavićevića na sinoć održanoj tribini „Izađi i glasaj“ u Mirijevu.

 

Ocenivši da je slaba ekonomija oduvek bila gorući problem u Srbiji, sociološkinja Vesna Pešić istakla je da je uzrok tome, a i svim ostalim problemima, to što „nikada nismo uspeli da utemeljimo našu državu“.

- Mi ne znamo šta je temelj naše države. Ovde, ko dobije izbore, taj preuzme vlast. A kad kažeš vlast, to je kao kad u pokeru kažeš pot – uzeo si sve! To je postala tradicija u Srbiji! Ko uzme vlast, taj uzme naše živote u ruke, medije, sud, tužilaštvo, policija mu postaje sluga, ministri faktički ne postoje... Mi nećemo više da imamo vlast! Hoćemo da imamo političare koji rade posao javne službe! Oni moraju svakog dana da polažu račune građanima, da budu javna služba koja je okrenuta javnim interesima! Umesto toga, danas imamo vlast koja je oko sebe okupila „svoje ljude“ – kumove, rođake, prijatelje. Moramo da se otarasimo takvih korumpiranih, intimiziranih vlasti i da jednom za svagda formalizujemo našu državu – rekla je Pešić.

Ona je navela i da je postojeća vlast namerno kreirala atmosferu koja predstojeće izbore definIše kao referendum za ili protiv Vučića:

- Naš odgovor tome jeste: kad si već sam to tražio, to ćeš i dobiti – referendum protiv tebe! Olakšao si nam posao i mislim da mobilizacija nikad neće biti lakša!

 

Narodni poslanik i zamenik predsednika NOVE stranke Vladimir Pavićević istakao je da je naprednjačka vlast nepodnošljiva, ali i opasna:

- Nepodnošljiva je iz mnogo razloga, a navešću jedan. Danas smo na skupštinskoj sednici birali novog ministra odbrane, izvesnog gospodina Đorđevića. On je četvrti ministar odbrane od 2012. godine. Dakle, svake godine mi imamo novog. To meni govori da su naprednjaci potrošili dvanaest godina, koliko su dugo bili opozicija, a da nisu spremili ni ljude za vršenje najvažnijih državnih funkcija. Vrše vlast, a nisu spremni za vlast! Treba li im onda dati još jednu priliku za to? Nema dileme da ne treba!

Pavićević je naveo i da je naprednjačka vlast opasna, jer je „vratila ono za što smo mislili da je 2000. godine prevaziđeno“ – nasilje. Umesto da uvodi red i učvršćuje vrednosti, ona, smatra Pavićević, vraća Srbiju u „divlje društvo“ promovišući teško nasilje u politici, i verbalno i fizičko:

- Naprednjačka praksa da se na nasilni način menja vlast tamo gde je nemaju, karakteristika je necivilizovanih društava. Time jasno pokazuju da ne poštuju građanina i njegov glas, ne poštuju čoveka!

 

Govoreći o aktuelnom režimu, potpredsednik Demokratske stranke Goran Ješić rekao je da „to nisu neki novi ljudi, već dobro poznati – još od etničkog čišćenja u Slankamenu i Hrtkovicma“:

- U njihovo ime danas govore Rističević, Babić... govori taj polusvet u parlamentu. Ne treba njima pristojan, odgovoran čovek, jer bi on dovodio u pitanje to što oni rade, to što radi jedna ozbiljna kriminalna organizacija kojoj je jedini cilj da završi kompletnu pljačku Srbije započetu 2012. Godine. Danas imamo novu elitu u ekonomskom smislu, koju čine neki stari polutajkuni pojačani Andrejom Vučićem koji je sad glavni zemljoposednik u Vojvodini.

Ješić je naglasio i da nikada ovoliko nasilja, koliko imamo danas, nije bilo u politici:

- Imate kidnapovane ljude, prebijane ljude, direktnu korupciju i mito koji su legitimni, gde i nacionalne televizije i tužilac lako prihvataju činjenicu da je neko uzeo pare da bi promenio političku poziciju, da je neko ucenjen ili kidnapovan. Naprednjaci su ponovo institucionalizovali krađu na izborima. Vučić se protiv korupcije bori tako što otera 2.000 najboljih policajaca, a dovede 150 ljudi sa poternice! I sad imamo 150 njih koji su naoružani i koji su deo državnih institucija!

Naglasivši da je osnovni zadatak opozicije da se dobro organizuje i spreči izbornu krađu koja se otvoreno sprema, Ješić je poručio da se mora poslati jasna poruka da nema straha od Vučića i njegovih batinaša. 

 

mm

Press služba

Leave a Reply

Close
Close

Please enter your username or email address. You will receive a link to create a new password via email.

Close

Close