Izveštaj Fridom hausa realnost građana Srbije već 8 godina

Izveštaj Fridom hausa realnost građana Srbije već 8 godina

Nakon zaključka međunarodne organizacije Fridom haus da Srbija više ne spada u red demokratskih država, ne može se, nažalost, reći da je domaća javnost ostala zatečena I u neverica, jer je odsustvo demokratije i gaženje ljudskih prava realnost koju živimo punih 8 godina.

Nova stranka upozorava da su upravo jačanje korupcije i uticaja privatnih interesa, zloupotreba moći i taktike strahovlade režima Aleksandra Vučića doveli do toga da Srbija ispadne iz kategorije demokratskih država, što je krajnje poražavajuće za jednu zemlju koja bi uveliko trebalo da bude na svom jasnom putu ka punopravnom članstvu u Evropskoj uniji. Helikopter, Savamala, ubistvo Olivera Ivanovića, Doljevac, lažne diplome, tetke iz Kanade i nebrojeno drugih afere jesu ono što je Srbiju, stepenik po stepenik, vodilo ka potpunom potonoću pod režim čoveka koji sebe vidi kao sultana. Poslednja dva meseca pandemije koronavirusa, koja jeste zatekla čitav svet nespremnim, jedino nije zatekla nespremnim Vučića da još više stegne kandže autokratije i sprovede u delo svoje snove o uplašenim građanima, zatočenim u kućama, pod policijskim časom.

Izveštaj Fridom hausa zato je samo nova potvrda da naša borba sada mora biti još snažnija i još odlučnija. NOVA apeluje na građane Srbije da, maksimalno vodeći računa o svom zdravlju, pronađu u sebi hrabrost i snagu da ozdrave i Srbiju, da ona konačno, osim jedne lepe zemlje, postane i ozbiljna i normalna država. Ponavljamo da su izbori prvi korak ka smeni aktuelnog režima i konačnom povratku Srbije na put kojim je krenula nakon Petog oktobra 2000. godine.

mm

Press služba

Related Articles

Leave a Reply

Close