Izveštaj Zaštitnika građana potvrdio sumnje NOVE o rušenju u Savamali

Izveštaj Zaštitnika građana potvrdio sumnje NOVE o rušenju u Savamali

Izveštaj Zaštitnika građana o rušenju objekata u Hercegovačkoj ulici pod „fantomkama“, potvrđuje ono na šta je Nova stranka već ukazivala: da je vandalski čin osmišljen i izveden u sprezi državnih i nedržavnih subjekata.

Juče objavljeni Izveštaj (dostupan OVDE) nedvosmisleno utvrđuje da je Policijska uprava za Grad Beograd svojim nepostupanjem po prijavama građana svesno omogućila maskiranim licima da u izbornoj noći izvrše „niz dela protiv prava građana na slobodu i bezbednost, nepovredivost fizičkog i psihičkog integriteta i imovinu“. Dalje, navodi se, izvedena akcija očigledno je organizovana i sprovedena u okviru ranije pripremljenog plana i izdatih naloga, te da je „usklađena na više nivoa i između više državnih i nedržavnih subjekata“.

Nova stranka je na prošlonedeljnoj konferenciji za medije naglasila da su ljudi pod „fantomkama“ izvršili niz krivičnih dela: oštećenje tuđih prava iz čl. 220, protivpravno lišenje slobode iz čl. 132, povreda slobode kretanja iz čl. 133. Krivičnog zakonika. Ruganje zakonima se tu ne završava, već se, pod patronatom gradonačelnika Siniše Malog, nastavlja zataškavanje izvršenih krivičnih dela. Između ostalog, davanjem neistinitih izjava, prebacivanjem nadležnosti i zloupotrebom Komunalne policije i drugih gradskih službi radi uklanjanja dokaza.

Ovakva prevaga vandalizma nad zakonima predstavlja direktan uvod u diktaturu u kojoj su maskirani batinaši legitimni instrument izvršne vlasti. Nova stranka najoštrije ustaje protiv ovoga i zahteva od policije i tužilaštva da se suprotstave nametanju bezakonja i hitno utvrde i sankcionišu nalogodavce i izvršioce vandalskog čina u Savamali.

mm

Press služba

Ostavi komentar

Zatvori