Izveštaji o tehničkoj (ne)ispravnosti vozila GSP-a na uvid Beograđanima do 1. juna

Izveštaji o tehničkoj (ne)ispravnosti vozila GSP-a na uvid Beograđanima do 1. juna

Nakon saobraćajne nezgode, u kojoj je u sredu četvoro putnika povređeno kada je gradski autobus uleteo u dvorište i udario u jedan lokal, ponovo smo suočeni sa važnim pitanjem bezbednosti Beograđana koji koriste javni prevoz.

Naime, autobusi, trolejbusi i tramvaji koje mogu da koriste svi stanovnici glavnog grada, a koji većina i koristi, sve češće učestvuju u teškim saobraćajnih nesrećima, što dalje pokreće i pitanje njihove tehničke ispravnosti. Da ne govorimo o brojnosti na ulicama, kao ni o stanju u samim vozilima, gde zimi nema grejanja, leti ne radi klime, a i zimi i leti ne rade vrata, vise kablovi sa krova i slično, na šta je Gradski odbor Nove stranke Beograd konstantno upozoravao prethodnih godina.

Stoga, vođeni idejom do koje je konačno došao gradski sekretarijat za javni prevoz, a to je vanredni zahtev svim prevoznicima u sistemu da najkasnije do 31. maja obave vanredni tehnički pregled svih vozila, NOVA Beograd zahteva da izveštaji o (ne)sposobnosti vozila GSP-a da učestvuju u saobraćaju budu predstavljeni na uvid građanima prestonice već 1. juna.

Postavlja se zabrinjavajuće pitanje da li će, s obzirom na pooštrene mere za vozila koja prolaze tehnički pregled, ijedno uopšte biti valjano za transport putnika, ali i to je ono što građanima mora javno da se izloži, kako ne bismo više nosili svoje i glave svoje dece u torbi kad god kročimo u neko od vozila javnog gradskog prevoza.

mm

Press služba

Related Articles

Leave a Reply

Close
Close

Please enter your username or email address. You will receive a link to create a new password via email.

Close

Close