Jagodina: Nužno je objedinjavanje opozicije

Jagodina: Nužno je objedinjavanje opozicije

Nužno je objedinjavanjenje normalne, zdrave demokratske opozicije u Srbiji u nešto više od koalicije što bismo mogli da zovemo savezom stranaka, izjavio je u Jagodini predsednik Nove stranke Zoran Živković.

"Ako bude postavljeno na zdrave temelje, ako bude osmišljeno i dobronamerno, objedinjavanje opozicije  je apsolutno neophodno. Sa druge strane su se uvezali i napravili čvrstu koaliciju primitivizam, korupcija i kriminal. Moramo da damo pravi odgovor, a to je široka demokratska koalicija, odnosno nešto više od toga što bismo mogli da zovemo savezom stranaka", rekao je Živković na otvaranju prostorija Nove stranke u Jagodini.

On je dodao da posle beogradskih izbora Dragan Đilas ima najveće pravo da predlaže takvu inicijativu.

"Pojavila se inicijativa Đilasa, ali još uvek najveći broj stranaka nije dobio ni direktno obaveštenje o tome, niti direktan poziv za razgovor. Potpuno je logično da Đilas bude u vrhu te koalicije.  Kada se formiraju veliki savezi, onda tu postoji uže rukovodstvo koje to afirmiše i radi. Treba afirmisati ljude kao kandidate za razne funkcije", istakao je Živković.

On je konstatovao da će parlemantarni izbori biti raspisani pre 2020. godine i da opozicija mora uvek da bude spremna za izbore, kao i da ih inicira, te da spremnost zavisi od ,,aktivizma i malo hrabrosti“.

Izvor: CentralMedia

mm

Press služba

Related Articles

Leave a Reply

Close
Close

Please enter your username or email address. You will receive a link to create a new password via email.

Close

Close