Javni servis da objektivno izvesti o incidentima tokom izbornog dana

Javni servis da objektivno izvesti o incidentima tokom izbornog dana

Povodom lokalnih izbora u Pećincima, Mionici, Negotinu, Preševu i Kostolcu, a posebno zbog događaja tokom izbornog dana u Pećincima gde su zabeleženi slučajevi fizičkog i verbalnog napada od strane SNS aktivista, Nova stranka zahteva od Radio televizije Srbije da u svom informativnom programu objektivno izvesti građane o svemu što se dogodilo.

Uloga Javnog servisa je da blagovremeno, potpuno i nepristrasno izveštava o izborima u vezi kojih je zabrinutost, usled nasilja i nedemokratske atmosfere, izrazila i poslanica u Evropskom parlamentu Tanja Fajon. Svedoci smo većeg broja video zapisa koji dokumentuju pokušaje „kupovine“ glasova ispred biračkih mesta, zastrašivanja birača od strane SNS aktivista, pa čak i fizičkog nasrtanja, praćeno gnusnim pretnjama, na predstavnike opozicije. Štaviše, ovi video snimci demantuju iskaze pojedinih aktera nemilih događaja, emitovanih na prorežimskoj TV Pink. No, njihovim namernim ignorisanjem, javnost ostaje uskraćena za istinu i biva izmanipulisana najjeftinijim režimskim trikovima.

S obzirom da je RTS javni servis građana, podsećamo zaposlene u ovoj medijskoj kući da je njihova dužnost da se staraju o javnom interesu, odnosno da tačno izveste o izborima i svemu što je tokom izbornog dana bilo viđeno. U protivnom, smatraćemo da Javni servis svojevoljno saučestvuje u opasnom kreiranju lažne stvarnosti i pristaje na ulogu šrafa u prljavoj režimskoj propagandnoj mašineriji.

Verujemo da još uvek postoji veliki broj profesionalaca u RTS koji i sami uviđaju da slobodnih i demokratskih izbora nema ukoliko izveštavanje o njima nije nepristrasno.

 

Povezane vesti:

Jelena Grujić Ristić: SNS aktivisti pretili da će me "polomiti" od batina!

mm

Press služba

Leave a Reply

Close