Još glasnije protiv režimskih siledžija

Još glasnije protiv režimskih siledžija

Sa jednim poslanikom u republičkom parlamentu i osam odbornika u lokalnim skupštinama, Nova stranka nastavlja delovanje najglasnijeg oponenta naprednjačkom kartelu. Broj članova NOVE u predstavničkim telima možda jeste nezadovoljavajući, ali nije obeshrabrujući. Jer, argumenti nikada nisu pobeđivali brojem, već snagom, a NOVA je tokom tri godine postojanja dokazala da su snažni argumenti njeno osnovno sredstvo za rad, rečeno je na sinoćnoj sednici Predsedništva Nove stranke.

Definišući pravac delovanja nakon izbornih rezultata, članovi Predsedništva izrazili su saglasnost da se snažnije no ikad mora ostati dosledan beskompromisnoj odbrani građana i države, na svakom mestu i u svakom momentu. Mora, zato što je država postala talac korumpirane, labilne i histerične vlasti. Takva vlast, kada prepozna da je ugrožena, pribegava agresivnim merama. Zato što Vučić zna da su njegove manipulatine metode sve očiglednije, danas imamo primenu gole sile po građanima i institucijama. Zbog toga fantomski plaćenici nesmetano okupiraju deo Beograda, hapse i zlostavljaju građane. Zbog toga se uzurpiraju mediji kako bi se građanima oduzelo pravo da saznaju ko to pljačka po Srbiji, a čiji se kumovi, braća i  bliski prijatelji štite izmišljenim pričama i nepostupanjem islednih organa. Zbog toga se partijski miljenici nagrađuju funkcijama umesto da se procesuiraju za ubistvo iz nehata sedmoro ljudi.

Predsedništvo Nove stranke zaključilo je da svi članovi Nove, bili oni izabrani predstavnici ili ne, imaju dužnost da na svakom koraku brane interes građana. To znači konstruktivni rad baziran na konkretnim, stručnim predlozima, borba za nezavisne institucije, insistiranje na uvođenju i poštovanju reda i jasnih pravila, potpuna transparentnost u obavljanju javnih funkcija, raskrinkavanje svih neistina i malverzacija korumpiranog režima. Samo tako se može oslabiti sila koju je naprednjačka vlast uvela kao legitimno sredstvo vladanja.

Zbog toga, izabrani predstavnici građana iz redova Nove stranke neće stupati ni u kakve dogovore sa drugim političkim akterima, osim ukoliko to za svrhu nema jasnu i bespogovornu odbranu interesa građana. Tako će činiti narodni poslanik Zoran Živković i ostalih osam predstavnika u lokalnim skupštinama.

mm

Press služba

Leave a Reply

Close
Close

Please enter your username or email address. You will receive a link to create a new password via email.

Close

Close