Jovanović: Dužnost građana i opozicije da oslobode institucije uzurpirane od strane ove vlasti

Jovanović: Dužnost građana i opozicije da oslobode institucije uzurpirane od strane ove vlasti

Predstavnici opozicionih stranaka u Nišu održali su juče okrugli sto na temu slobode medija, a pored konstatovanja katastrofalnog stanja i osude hajke koju pojedini mediji vode protiv odbornika Niške inicijative Srđana Nonića, zaključci opozicionara su da je Nišu potrebna regionalna televizija, ali i da oni neće uticati na medije kada preuzmu upravljanje gradom.

Kako je istakao potpredsednik Nove stranke Ivan Jovanović, koji je i bio jedan od govornika u niškom Media i reform centru, danas imamo maltene istu medijsku sliku kao i 90-tih, dodavši i da je ubeđen da radom medija u Nišu nije zadovoljno, prema njegovoj slobodnoj proceni, barem 50.000 njegovih građana.

"U najavi je lepo rečeno da je tema okruglog stola o slobodi medija, ali sam ja "pogrešno" čuo da ona glasi "Oslobodi medije". Mislim da bi to i trebalo da bude naša poruka za ubuduće, da je dužnost i obaveza građana i opozicije u Nišu, a i u celoj državi, da oslobode ne samo medije, već i sudstvo, sve institucije uzurpirane od strane ove vlasti. Ja i države delim na ozbiljne i neozbiljne. Ozbiljne se ogledaju u tome što građani koriste svoja prava, dok ih u neozbiljnim, iz raznih razloga, ne koriste. Mi se ovde od građana koji nisu prisutni razlikujemo samo po tome što koristimo svoja prava. I to bi trebalo da bude centralna tema kada je u pitanju oslobađanje od ovog režima. Naš zadatak je da ukazujemo građanima da poseduju prava koja bi trebalo da iskoriste. Ukoliko u tome budemo odlučni, siguran sam da ćemo uspeti da oslobodimo i medije, ali i sebi i svojoj deci stvoriti bolju i lepšu Srbiju", poručio je Jovanović na okruglom stolu.

Kompletan snimak obraćanja potpredsednika Nove stranke Ivana Jovanovića na debati o slobodi medija možete pogledati na linku u nastavku:

 
 
 
mm

Press služba

Related Articles

Leave a Reply

Close