Jovanović na okruglom stolu u Nišu: Dužnost političara je da motivišu građane na BORBU

Jovanović na okruglom stolu u Nišu: Dužnost političara je da motivišu građane na BORBU

Potpredsednik Nove stranke Ivan Jovanović poručio je juče, na okruglom stolu u Nišu pod nazivom „Bojkot ili ne“, da je dužnost političara da motivišu građane da ustanu i bore se za svoju budućnost.

Jovanović je podvukao da je bojkot atipična odluka, koju kao takvu treba i tretirati, istakavši da su izbori u hijerahiji prava najveća civilizacijska tekovina, od koje mnogo toga u našim životima zavisi.

„Mi u Srbiji imamo evidentan primer terorizma, podsetiću vas na primer rušenja u Savamali, te se postavlja pitanje da li se teroristi bojkotuju. Istovremeno imamo okupaciju medija. Da li se okupatori bojkotuju? Najpopularnije je doneti odluku o bojkotu, jer je velika verovatnoća da, ako biste razgovarali o izlasku na izbore sa ljudima na ulici, bi vam oni odgovorili: „Ma, kakvi izbori“. Naša obaveza nije da se dodvoravamo građanima kada su teška vremena, već da ih motivišemo da se bore protiv ovakvog režima“, objasnio je potpredsednik NOVE.

Dodajući da su izbori prava prilika za pomenuto, Jovanović je zaključio i da, ako bi celokupna opozicija na njih izašla, bi mogla da odnese pobedu na nemalom broju opština u Srbiji, te da u skladu sa mogućnošću razmene mišljenja i jeste uloga tribina poput ove.

Kompletan snimak obraćanja potpredsednika Nove stranke Ivana Jovanovića na okruglom stolu u Media i reform centru Niš možete pogledati na linku u nastavku:

mm

Press služba

Related Articles

Leave a Reply

Close
Close

Please enter your username or email address. You will receive a link to create a new password via email.

Close

Close