Jovanović na protestu u Nišu: Verujem u promene, zato sam član Nove stranke

Jovanović na protestu u Nišu: Verujem u promene, zato sam član Nove stranke

Potpredsednik Nove stranke Ivan Jovanović poručio je večeras na protestu "1 od 5 miliona" u Nišu da mu je žao što putem ovakvih skupova moramo da komuniciramo u 21. veku, ali da je to posledica medija koji su zatrovani i zatvoreni za sve koji misle drugačije.

Jovanović je dodao da su institucije republike uzurpirane od strane jednog čoveka koji je, kada su Nišlije protestovale protiv otuđenja aerodroma "Konstantin Veliki", ljude "nazvao kretenima".

"Taj čovek je, nažalost, predsednik Republike Srbije, i taj čovek se zove Aleksandar Vučić. U Gradskoj kući, ispred koje se nalazimo, radi i službuje čovek koji je stavio konačan potpis na dokument o predaji aerodroma. Na prepad i bez objašnjenja su nam oduzeli ono što nama pripada. Takvu podmuklu politiku i danas vode. Srbija je podeljena na dve suprotstavljene strane. I to, naravno, zahvaljujući Vučiću koji konstantno deli Srbiju i uništava je. Na jednoj strani su glasači koji ukazuju poverenje političarima i koji kažu: “Nisu svi političari isti". I oni pobeđuju. A na drugoj ima dosta onih koji kažu: "Svi su političari isti”, misleći pritom na političare iz opozicije. I mi gubimo. Pa hajde da vidimo šta je tu istina? Dovoljno je da pogledamo čelne ljude SNS-a: Vučića, Martinovića, Babića, Stefanovića… Pa oni su isti, a ne mi. Oni su ti koji su bahati i bezobrazni, oni su ti koji sakrivaju tragove svojih zločina u Savamali, u aferi helikopter, o nesreći na auto-putu, gde je poginula žena na naplatnoj rampi, o paljenju automobila u Nišu… A lideri opozicije? I mi smo različiti, ali mi uvažavamo različitost, a oni liče jedan na drugog kao jaje jajetu", objasnio je potpredsednik NOVE ispred Gradske kuće u Nišu.

Podsetivši da veruje u promene i da je upravo zato član Nove stranke, on je dodao i da su političari posledica, a građani ti koji upravljaju republikom preko svojih predstavnika.

"Čini mi se da smo izgubili veru u to da možemo da menjamo Srbiju. Čini mi se da smo zaboravili poruku naših predaka da se sloboda borbom osvaja. Menjajući Srbiju, mi možemo da menjamo i živote svoje dece. Hajde da zajedno stvorimo Srbiju koju će poštovati", zaključio je Jovanović. 

mm

Press služba

Related Articles

Leave a Reply

Close