Jovanović: Odlažu skupštinsku sednicu, jer ih uplašila reakcija građana!

Jovanović: Odlažu skupštinsku sednicu, jer ih uplašila reakcija građana!

Ukoliko sednica Skupštine grada Niša ne bude održana do polovine juna, Grad čekaju privremene mere. Tada, naime, ističe zakonski rok od 90 dana od dana održavanja poslednje sednice. Nova, međutim, još nije zakazana, a na njoj bi odbornici trebalo da odlučuju o vlasništvu nad niškim aerodromom.

U vladajućoj većini kažu da su razlog odlaganja radovi na čišćenju nedavno postavljenog sistema za rashlađivanje. Opozicija tvrdi da je problem odluka o ustupanju aerodroma Vladi, kojoj se javnost usprotivila.

Šta se skoro dva meseca radi u skupštinskoj sali? Predsednik kaže - sređuje se klima i sistem za glasanje, što spolja nije vidljivo. Ne može se ni unutra, pa predstavnici opozicije koji su opet naišli na zaključana vrata, tvrde da radovi nisu razlog odlaganja sednice Skupštine grada.

„Prema mišljenju udružene opozicije Niša i građana, pravi razlog je taj što je Srpska napredna stranka shvatila da su građani Niša odlučni u nameri da se usprotive predlogu Vlade Republike Srbije o ustupanju aerodroma toj istoj Vladi“, ocenjuje Ivan Jovanović, potpredsednik Nove stranke.

Ustupanje aerodroma bila je jedina tačka sednice koja je zakazana za 10. april, ali je odložena. Da li se od tada sređuje klima, ili se nešto klima u vladajućoj većini, niko od predstavnika Grada i vladajuće SNS nije odgovorio.

 

Preuzeto sa: N1

mm

Press služba

Related Articles

Leave a Reply

Close