Jovanović: Pod paravanom peticije, SNS popunjava partijsku bazu podataka

Jovanović: Pod paravanom peticije, SNS popunjava partijsku bazu podataka

Afera u vezi sa fiktivnim javnim radovima u preduzeću „Eurolin“, čiji su zakonski zastupnici i većinski vlasnici poverenici SNS u Paraćinu, nije jedina u koju su umešani čelni ljudi lokalnog povereništva ove stranke. U toku je i podmuklo prikupljanje podataka građana, pod paravanom peticije, a očigledno zarad zloupotrebe i korišćenja u svrhe „kapilarnih glasova“ i političkih pritisaka.

Naime, kako je saopštio Nemanja Jovanović, predsednik OO Nove stranke u Paraćinu, povereništvo SNS pokrenulo je navodnu peticiju za raspisivanje vanrednih lokalnih izbora, no i posle tri meseca, potpisi nisu stigli na adresu namenjenu za to, već će, kako su i sami SNS poverenici najavili, biti prosleđeni u njihovu partijsku centralu.

„Verujemo da lokalno povereništvo SNS zna da je uhvaćeno u pokušaju obmane javnosti, da je činjenica da među potpisima većinu čine duplikati, moguće i falsifikati, maloletna i lica bez prava glasa, da potpisa nema ni približno njihovim očekivanjima i da su to glavni razlozi što, skoro tri meseca od početka akcije, nisu predali potpise na jedinu adresu namenjenu za to“, rekao je Jovanović na konferenciji za novinare.

On je istakao da osnovano sumnja da pravi razlog peticije nije bila inicijativa za vanredne izbore, već nevešt i podmukao pokušaj da se obmanom dođe do podataka građana koji će kasnije biti zloupotrebljeni i korišćeni kao tzv. kapilarni glasovi.

„U prilog tome govori i činjenica da su SNS poverenici, upitani na konferenciji za novinare o daljim koracima u vezi sa prikupljanjem potpisa, odgovorili da će ih prvo nositi u centralu SNS, a tek potom odlučiti šta dalje“, rekao je Jovanović. On je dodao i da korišćenje peticije kao paravana za popunjavanje stranačke baze podataka otvara sumnju da će se lični podaci građana zloupotrebiti i za političke pritiske, kako bi se isposlovali ustupci za privatna preduzeća bliska poverenicima Srpske napredne stranke.

mm

Press služba

Related Articles

Leave a Reply

Close