Jovanović: Preko milion dinara narodnih para za 8 aktivista SNS u Paraćinu

Jovanović: Preko milion dinara narodnih para za 8 aktivista SNS u Paraćinu

Na pitanje Nove stranke da li je istina da su aktivisti Srpske napredne stranke u Paraćinu fiktivno zaposleni u preduzeću "Eurolin" preko javnih radova i stručnih praksi Nacionalne službe zapošljavanja, čime izvlače novac od države, a zapravo jedino što rade jesu poslovi partijskog „internet tima“, povereništvo SNS i dalje ćuti. No, odgovor, i to potvrdni, jeste stigao od nadležne državne institucije, zahvaljujući Zakonu o slobodnom pristupu informacijama od javnog značaja. To je na konferenciji za novinare saopštio Nemanja Jovanović, predsednik OO Nove stranke u Paraćinu i pomoćnik predsednika Opštine Paraćin zadužen za omladinsku politiku.

„Iz ovih podataka i dostavljenih ugovora se vidi da je osam lica koja su usko povezana sa povereništvom SNS i po čijim se objavama na društvenim mrežama lako da zaključiti da su deo „internet tima“ ove stranke, bila privremeno zaposlena po programu javnih radova i stručnih praksi u preduzeću "Eurolin", čiji je zakonski zastupnik jedan od poverenika SNS u Paraćinu“, rekao je Jovanović i ocenio to najgrubljom zloupotrebom državnih para.

On je naveo da je indikativna činjenica da su sva lica po ugovoru raspoređena na poslovima uklanjanja bionerazgradivog otpada iz skladišta transportnih preduzeća, te da poslove obavljaju u prostorijama čak tri preduzeća, i to pored svakodnevnog političkog delovanja u prostorijama SNS.

Opravdano sumnjamo da su državna sredstva u visini od preko milion dinara, iskorišćena za finansiranje stranačkih radnika SNS preko fiktivne prijave rada u preduzeću "Eurolin" čiji su zakonski zastupnici upravo poverenici Srpske napredne stranke. To je još jedan dokaz istinitosti tvrdnji gospodina Jovice Rajića, doskorašnjeg predsednika i nosioca liste SNS na lokalnim izborima 2016. godine, da je povereništvo SNS privatizovano i stavljeno u funkciju jedne privatne firme“, zaključio je Jovanović.

Jovanović je istakao da su dokumenti o zaposlenju SNS aktivista dobijeni na osnovu zahteva u skladu sa Zakonom o slobodnom pristupu informacijama od javnog značaja, te da zbog toga ne čude napori Srpske napredne stranke da nametnu izmene ovog Zakona, čime će se onemogućiti zakonski protok informacija i dokumenata kojima se raskrinkavaju laži interesnih grupa na različitim nivoima vlasti. Takva mera, ocenio je on, ukinuće i najmanju mogućnost tranparentnosti i direktno povećati korupciju u Srbiji.

„Dokle god je Zakon u sadašnjoj formi na snazi, mi ćemo koristiti mogućnosti koje nam pruža i tražićemo sva sudska dokumenta, rešenja, presude i sporazume o priznanju krivičnog dela koji se odnose na vodeće ljude Srpske napredne stranke u Paraćinu. Verujemo da je jedan od njih pravosnažno osuđen i da je kasnije sklopio sporazum o priznanju krivičnog dela korupcije u zamenu za uslovnu i novčanu kaznu. To lice, naravno, svakodnevno iznosi neistine, a presudu negira manipulišući dokumentima“, rekao je Jovanović i dodao da će Nova stranka upotrebiti sve zakonske mogućnosti da raskrinka ko su zapravo SNS funkcioneri u Paraćinu koji pod krinkom borbe za građane zapravo rade samo na uvećanju svog ličnog bogatstva – kako kroz političko delovanje, tako i kroz sumnjive poslove sa sudskim epilozima.

mm

Press služba

Related Articles

Leave a Reply

Close