Jovanović: Tendenciozno i svesno uništavanje Srbije nastavljeno javnom pljačkom

Jovanović: Tendenciozno i svesno uništavanje Srbije nastavljeno javnom pljačkom

Potpredsednik Nove stranke Ivan Jovanović ocenio je danas da nedavna dešavanja oko PKB-a i operatera Kopernikus još jednom osvetljavaju prirodu i pravu nameru Aleksandra Vučića i njegovih saradnika, kao i da je po sredi tendenciozno i svesno uništavanje i razaranje Srbije koje se nastavlja javnom pljačkom.

Podsećajući na primere Savamale i tiranije u svom izvornom obliku, Jovanović navodi da Vučić svakodnevno manipuliše svešću svojih simpatizera uz pomoć medija i vrlog državnog aparata koji apsolutno kontroliše, prikrivajući oronulu, urušenu i posrnulu Srbiju.

"On do te mere uspeva da ih hipnotizuje, da mu oni kliču i bodre ga i kada izvrši pljačku, kao što je to slučaj sa Kopernikusom. On istovremeno ima saznanja o svim krupnim pljačkama i nekim ubistvima. Nemoguće je, recimo, da ništa ne zna o ubistvu Olivera Ivanovića u Kosovskoj Mitrovici, mestu gde je on svevideći i svemogući. Dva su ključna problema kod rešavanja ovog ozbiljnog pitanja, tj. svrgavanja apsolutiste Aleksandra Vučića. Njemu je pošlo za rukom da ispuni dva kriterijuma za svoju dugu vladavinu - hipnoza nad glasačima i simpatizerima SNS-a i anestezirana svest i potreba za borbom onih građana što ne dele njegove izopačene vrednosti i kriterijume. Iako se kod hipnoze pacijent budi pucketanjem prstiju, u ovom slučaju to ne ide baš tako, jer ti ljudi nisu pacijenti, već građani izmanipulisani tiraninom, među kojima ima najviše onih koji nisu nikada prekršili zakon. I zato je lakše probuditi nas koji smo imuni na hipnozu", objašnjava potpredsednik NOVE.

Podvukavši da je jedina istina, mada je retko ko prihvata, da su, zapravo, građani uzrok, a političari posledica, Jovanović upozorava da ostaje navika da optužujemo vlast, ali i opoziciju, za sve što nam se dešava.

"Kao deca kada krive roditelje za svoje neuspehe nakon punoletstva. Moramo da shvatimo svoju odgovornost. Vlast, zapravo, čine predstavnici građana. I opoziciju takođe čine predstavnici građana. Mi ih menjamo. Građani biraju i građani se bore za sebe. Mi želimo život bez borbe, ali to je nemoguće. Zamislimo samo koliko smo puta mogli do sada da srušimo sistem Aleksandra Vučića da nije bilo dileme među demokratskim i antirežimskim glasačima. Dilema se naravno završavala odlukom da se ne izađe na izbore. Lenji smo kao nacija za izbore. U Francuskoj je nedavno na izbore izašlo 80% glasača. U Grčkoj je to obavezno po zakonu, a mi se premišljamo. U Srbiji je sada zbog nas đavo odneo šalu. Tiha represija poprima svoj fizički oblik, što dokazuje i skorašnje prebijanje Borka Stefanovića. Država nam je oduzeta i naša je obaveza da je vratimo. Na ulicu se mora izaći iz jasnih političkih razloga sa jasnim političkim ciljevima. Trgovi su sveto mesto demokratije. Ne iz kuće u autobus, pa na trg, već iz kuće na trg. I pašće", zaključuje potpredsednik Nove stranke.

mm

Press služba

Related Articles

Leave a Reply

Close