Jovanović za Danas: "Fontana je dobar primer konstantne neodgovornosti i nezainteresovanosti za rešavanje egzistencijalnih problema"

Jovanović za Danas: “Fontana je dobar primer konstantne neodgovornosti i nezainteresovanosti za rešavanje egzistencijalnih problema”

Potpredsednik Nove stranke Ivan Jovanović ocenjuje za Danas da Niš pokušava da kopira Beograd, odnosno gradski čelnici svog kolegu Gorana Vesića, pitajući se kakava je to opsednutost naprednjaka fontanama „koje niču po čitavoj Srbiji“. Naš sagovornik nije prisustvovao „spektakularnom“ puštanju u probni rad nove fontane, ali je kasnije šetao sa sinom i video kako izgleda „dok je još bila u funkciji“.

„Fontana je dobar primer konstantne neodgovornosti i nezainteresovanosti za rešavanje egzistencijalnih problema građanja Niša. Ima prioritetnijih stvari koje treba uraditi. Fontane ne mogu da posmatram odvojedno od mosta tik pored nje, koji još nije završen a počeo je da se renovira pre devet meseci. Most i fontana zajedno su dobar simbol kako vlast u Nišu funkcioniše. Mali most ni za devet meseci nisu uspeli da renoviraju a do njega je svetleća fontana koja će, kako čujem, i da zapeva – kaže Jovanović.

On podseća da se u Nišu Vrežinski most se radi duže od godinu dana, što znatno otežava život meštana iz tog dela.

„Građani iz tog dela grada ne mogu da ga pređu i da na brži i lakši način dođu do svojih domova. Ali, imaće fontanu koja svetli i koja peva. Da im zamaže oči i skrene pažnju sa suštinskih problema.“ – ukazuje Jovanović

mm

Press služba

Related Articles

Leave a Reply

Close