Kad ljudskost utihne

Kad ljudskost utihne

Opština Palilula, Ulica 27. marta, u neposrednoj blizini Gradske uprave - jedan prizor možda nekome i nebitan, postavlja pitanje gde su granice ljudskosti. Beskućnik koji je odabrao svoj kutak ispod stepeništa solitera broj 39 pomenute ulice, najbolje zna svoju muku i razloge zbog kojih je dospeo u situaciju nedostojnu nijednog živog bića.

Znamo li mi kao društvo koliko vremena treba odbačenom ljudskom biću da bude primećen od radnika gradske uprave ili radnika Doma zdravlja „Dr Milutun Ivković“, koji svakog dana tuda prolaze do svojih radnih mesta? Koliko prolaznika ne primećuje žalosnu sliku, koliko majki čija se deca igraju u neposrednoj blizini ne vide tugu koja se jednog dana može desiti njihovim najvoljenijima? Kada se bolje sagleda situacija, običan svet ima dovoljno svojih problema i niko ih ne može kriviti, ali oni koji vode ovu zemlju i te kako se moraju zapitati zašto ostaju slepi pred ovim slikama.

Opštinski odbor NOVE Palilula zahteva od:

  • gradske vlasti da naloži Komunalnoj policiji da ove i slične slučajeve prijavljuju centrima za socijalni rad koji će u najkraćem roku smestiti beskućnike u prihvatiliÅ¡ta,
  • domova zdravlja da zdravstveno zbrinu beskućnike.

Dokle god imamo ovakve slike na ulicama Beograda, ne možemo graditi fontane, jarbole, ne možemo kititi stubove javne rasvete cvećem, pošto su životi beskućnika i ostalih unesrećenih vredniji, a naši obrazi svakog dana sve crveniji.

 

Opštinski odbor Nove stranke Palilula

mm

Press služba

Related Articles

Leave a Reply

Close
Close

Please enter your username or email address. You will receive a link to create a new password via email.

Close

Close