Kad Vučićevi ostanu bez većine, naplate nam tri miliona

Kad Vučićevi ostanu bez većine, naplate nam tri miliona

Mizerna odluka predsednice Narodne skupštine Maje Gojković da nakon rasprave o više zakona i odluka zaključene u četvrtak, 12. oktobra, kao dan za glasanje odredi tek utorak, 17. oktobar, jasna je slika ukupne bahatosti, laži i obmana Srpske napredne stranke i njene klike i u poslaničkim klupama.

Poslanici Nove stranke uredno su učestovali u jutrošnjoj raspravi i čekali glasanje u toku poslepodnevnih sati istog dana po okončanju rasprave, a onda je već po ko zna koji put ovog meseca utvrđeno da poslanika vlasti nema u dovoljnom broju za proces glasanja, odnosno da nemaju većinu za izglasavanje zakona i to zakona čiji su izvestioci bili nenaprednjački ministri Branko Ružić i Rasim Ljajić.

Da li je u pitanju disciplinovanje poslanika iz partija ovih ministara – Socijaldemokratske partije Srbije i Socijalističke partije Srbije, kroz bojkot prisustva poslanika SNS? Da li je u pitanju nemoć poslanika Vučićeve većine da dođu (sebi) posle dva dana služenja Erdoganu? Da li su se toliko prepevali da nisu bili u stanju da obezbede većinu za glasanje zakona?

Da stvar bude gora, prethodno su poslanici vlasti optuživali nas, opozicione poslanike, za budžetski trošak kada žele da obrazlažu svoje amandmane, te su oni „velikodušno i sve štedeći“, odustajali od obrazlaganja svojih amandmana uz objavu da na taj način uštede 5.000 dinara od novca poreskih obveznika.  A sada ni da pisnu kako arče novac istih poreskih obveznika zakazivanjem posebnog dana za glasanje koji košta ne pet hiljada dinara, već tri MILIONA dinara!

 

Narodni poslanici Nove stranke Marinika Tepić i Zoran Živković

mm

Press služba

Ostavi komentar

Zatvori