Kako će ponovo uvedene mere u borbi protiv pandemije biti kontrolisane?

Kako će ponovo uvedene mere u borbi protiv pandemije biti kontrolisane?

Nakon što je Krizni štab sačekao da prođu izbori, pa odmah dan nakon njih proglasio da je pandemijska situacija u Srbiji ponovo alarmantna, postavlja se pitanje sprovođenja pojedinih mera.

Tako je "struka", koja je mudro ćutala dok Aleksandar Vučić nije sproveo izbore do kraja, najednom u ponedeljak progovorila o, kako su ga nazvali, "drugom piku prvog talasa koronavirusa", te odlučila da ubuduće ponovo bude obavezno nošenje maski u zatvorenom, kao i u vozilima javnog gradskog prevoza. Kako podseća predsednik Gradskog odbora Nove stranke Beograd Branko Mladenović, lider NOVE Zoran Živković još je 13. maja javno istakao, gostujući u emisiji jedne televizije, da se manipuliše brojem zaraženih i umrlih od korone, te da su stvarne cifre alarmantne, na šta, očekivano, niko od nadležnih nije reagovao.

“Zahtevamo odgovor od Kriznog štaba kako će ponovo donete mere obaveznog nošenja zaštitnih maski biti kontrolisane, pošto njihovo kršenje, kako smo već čuli nece biti sankcionisano ni na koji način. Saglasni smo da je odgovornost u najvećoj meri na svakom pojedincu i Nova stranka je i tokom vanrednog stanja, kao i po nastavku izbornih radnji, pokazala najviši stepen odgovornosti u zaštiti kako građana, tako i svojih članova i aktivista, ali apelovati na svest pojedinca u državi gde je do juče bio održan, primera radi, fudbalski derbi sa desetinama hiljada ljudi na tribinama ili aminovan teniski turnir, čiji je epilog veliki broj zaraženih, u najmanju ruku je neozbiljno i opasno", ukazuje Mladenović.

Kako dodaje, zato je važno da javnost tačno zna ko je zadužen za kontrolu sprovođenja mera, kao i ko će odgovarati za to što smo, do izbora u nedelju, imali  po 90 novoobolelih svakodnevno, dok je već u ponedeljak ta cifra skočila na više od 140.

"Nova stranka apeluje na sve građane da u ovim teškim danima za celu planetu pokažu maksimalan stepen odgovornosti i, štiteći sebe, zaštite i druge od ove pošasti. A onda će na red neminovno doći i borba sa političkom pošasti, od koje nikada nismo odustali, niti ćemo", zaključuje Mladenović.

mm

Press služba

Related Articles

Leave a Reply

Close