Kako naprednjaci zamišljaju lepši i stariji Beograd

Kako naprednjaci zamišljaju lepši i stariji Beograd

Beograđani, ali i kompletna javnost u Srbiji, zgroženi su onim što se poslednjih dana dešava pred njihovim očima, a što naprednjačka vlast predstavlja kao "rekonstrukciju" i "razvoj saobraćaja i turizma prestonice".

Naime, nakon posečenih 150 zdravih stabala na Kalemegdanu, zarad besmislenog projekta gradnje gondole koja nikome nije potrebna, aktuelni režim pustio je svoje primitivne pipke dalje, i to udarajući direktno na istoriju i kulturno nasleđe države. Tako su Beograđani u neverici posmatrali razlupane Velike stepenice na tvrđavi, ali i čekićem odvaljene delove Milenijumske kule iz 9. veka na Gardošu.

Ne možemo ipak a da se ne zapitamo šta smo drugo i mogli očekivati od onih za koje je Kalemegdan samo jedno "znači Kale, znači brdo", onih koji delove svog grada sravnjuju sa zemljom pod okriljem noći i sa fantomkama na glavi, kompletnih idiota koji misle da će ovako moći doveka nekažnjeno...

Gradski odbor Nove stranke Beograd spremno je dočekao seču pluća grada direktnim odgovorom Foruma mladih koji su već zasadili dve sadnice u akciji "NOVO drvo", a koju nastavljaju i danas i narednih dana. Isto tako ćemo budno motriti i na razvoj navedenog u saopštenju "Beogradske tvrđave", gde se tvrdi da su u pitanju samo rekonstrukcije oronulih istorijskih spomenika.

Uvek u službi građana i uz sugrađane, NOVA Beograd poziva sve ljude dobre volje da nam se pridruže u akciji očuvanja ne samo glavnog grada, već i budućnosti cele naše zemlje, koja je preživela udare mnogih spoljnih i unutrašnjih neprijatelja, pa će zasigurno i napredno-nazadnjačke vlasti.

mm

Press služba

Related Articles

Leave a Reply

Close