Kamenovanje Kuće ljudskih prava posledica naprednjačkog vandalizma

Kamenovanje Kuće ljudskih prava posledica naprednjačkog vandalizma

Vandalsko kamenovanje Kuće ljudskih prava i demokratije u Beogradu još jedan je ishod prljave kampanje koju Srpska napredna stranka vodi protiv bilo koga ko se usudi da iznese kritiku na njen račun. Govor mržnje, omiljena alatka premijera Vučića u javnom diskursu, opet je kulminirao kroz najprimitivnije, otvoreno siledžijstvo.

Očigledno je da premijer ne zna kako da se izbori sa kritikama na račun svoje nesposobnosti, pa poseže za represivnim metodama kojima se podučio kada je kao ozloglašeni ministar služio Slobodanu Miloševiću. Pored svakodnevnog progona političkih protivnika, meta naprednjačkog nasilništva sada su i organizacije civilnog društva i svi građani koji se uopšte i usude da misle.

Nova stranka zahteva od nadležnih organa da što pre otkriju počinioce, ali i nalogodavce sinoćnog vandalskog čina i adekvatno ih kazne. Zahtevamo i od premijera da se uzdrži od daljnjeg zagađivanja javne sfere svojim primitivizmom i podstrekivanja na nasilje svojim govorom mržnje. U Ustavom zagarantovana prava i slobode građana niko i ni zbog čega ne sme zadirati, a pogotovu ne zbog svojih egomanijakalnih potreba.

mm

Press služba

Leave a Reply

Close