Knjaževac: Desetostruko uvećana poreska rešenja!

Knjaževac: Desetostruko uvećana poreska rešenja!

Knjaževački vlastodršci dosledno sprovode uništavajuću politiku prema srpskim domaćinstvima diktiranu iz naprednjačke centrale. Posledično, domaćinstva registrovana za bavljenje seoskim turizmom dobila su poreska rešenja na iznose čak desetostruko veće u odnosu na prethodnu godinu.

Domaćinstva registrovana za seoski turizam koja su, na primer, prethodne godine porez na imovinu i naknadu za zaštitu i unapređenje životne sredine u zbiru plaćala oko 5.000-6.000 dinara, ove godine moraće da izdvoje čak 50.000 – 60.000 dinara. Deset puta više! Sa takvim nametima, ne postoji više ekonomska održivost takvih domaćinstava, zbog čega se već sada mnogi odlučuju na to da ih i odjave.

Umesto da vlast podstiče razvoj ruralnog turizma, čime bi se podigao kvalitet života na selu, a mladi ohrabrili da ostanu da žive i rade u selima, radi se upravo suprotno – ubijaju se čak i minimalne razvojne šanse. Neracionalno ogromnim nametima, aktuelna vlast faktički sprovodi egzodus iz srpskih sela, ostavljajući ih opustošenim, a narod osiromašenim.

Opštinski odbor Nove stranke Knjaževac najoštrije protestuje protiv politike otimanja od građana radi popunjavanja rupa u budžetu nastalih usled nesposobnosti aktuelnog režima i poklanjanja novca stranim „investitorima“. Od  knjaževačkih vlastodržaca zahtevamo da hitno obustave rešenja doneta za 2017, te da se porez na imovinu računa po pravilima iz prethodne godine. Samo tako sprečiće bankrot naših sugrađana i razaranje naših sela.

mm

Press služba

Related Articles

Leave a Reply

Close