Knjaževac: Ugrozili festival zbog stranačke terevenke

Knjaževac: Ugrozili festival zbog stranačke terevenke

Na ovogodišnjem pozorišnom festivalu u Knjaževcu, zloupotrebom od strane lokalnih moćnika iz mafijaške kamarile SNS-ovaca, došlo je do apsurda kakav se ne pamti u Srbiji. Učesnici festivala PRKOS 2017 bili su prinuđeni da dve takmičarske večeri igraju bez neophodne tehnike, jer je tehnika ustupljena lokalnom SNS odboru za potrebe organizovanja partijske terevenke!

Festival PRKOS tradicionalno se održava već treću godinu zaredom, ali je mesto održavanja - Dom kulture „Knjaževac“, ovog puta, očigledno ucenjen lokalnim SNS moćnicima, bio dom sramote i unižavanja kulture. Ne čudi što vlast koja je otelotvorenje nekulture, jeftinih rijalitija i cirkuske zabave, ignoriše kulturne manifestacije. Međutim, skandalozno je da svoju poziciju koristi kako bi otimala tehničku opremu i zaposlene u Domu kulture i time direktno ugrozila održavanje pozorišnog festivala. I to zarad udovoljavanja niskim pobudama svojih lokalnih funkcionera organizovanjem privatne terevenke.

Moguće da je lokalni SNS odbor planirao specijalno gostovanje na svojoj žurki – Ivicu Dačića, kafansku starletu koji se izdaje i za ministra spoljnih poslova, te je procenio da je ozvučenje potrebnije njemu no mladim glumcima. Kakav god razlog bio – opravdanje za teško srozavanje kulturnih institucija ne postoji i protiv ovakvih nakaradnosti Nova stranka se najoštrije bori! 

 

Đorđe Nakić, generalni sekretar Nove stranke

 

mm

Press služba

Related Articles

Leave a Reply

Close