Ko je odgovoran za uništavanje Apoteke Pančevo?

Ko je odgovoran za uništavanje Apoteke Pančevo?

Gradski odbor Nove stranke u Pančevu najoštrije osuÄ‘uje nemar i odsustvo bilo kakve odgovornosti gradskih vlasti po pitanju opstanka i spasavanja Apoteke Pančevo.

Napominjemo da je zbog nesavesnog rada i raznih malverzacija prethodne direktorke Branke Milojević napravljen dug od 744 miliona dinara. Za tri godine, koliko je bila na čelu Apoteke Pančevo, Branka Milojević zaposlila je preko šezdesetoro ljudi, uglavnom nemedicinskog i krajnje nestručnog kadra. I pored svih afera tadašnjeg rukovodstva Apoteke, tadašnji gradonačelnik Pančeva Pavle Radanov (SNS) i gradska vlast tri godine nisu uopšte reagovali.

Inače, protiv Milojevićke (kadra Jedinstvene Srbije - kasnije prešla u SNS), i njenog pomoćnika Davida Stokića, već gotovo godinu dana se vodi se krivični postupak zbog zloupotrebe službenog položaja u ovoj gradskoj ustanovi.

Kada je u julu 2015. godine kontroverzna direktorka konačno smenjena, na predlog SNS-a na njeno mesto postavljena je Jelena Eror, koja je pre pet dana podnela ostavku, baš kao što su to učinili i predsednik Upravnog odbora Miloš Vučkovac i svi članovi Upravnog i Nadzornog odbora iz reda zaposlenih.

Apoteka se obraćala za pomoć raznim ministarstvima, kao i Vladi Republike Srbije. Odgovor je bio uvek isti - da oni ne mogu da posreduju u rešavanju problema, jer je osnivač Apoteke Grad Pančevo. MeÄ‘utim, pančevački čelnici tvrde da novca u budžetu za otplatu dugova nema, iako je sadašnji gradonačelnik Saša Pavlov pre samo šest meseci javno obećao i garantovao pomoć grada i prisustvovao svim sastancima u gradskoj upravi sa poveriocima sa kojima je postignut dogovor o reprogramu duga, jer je lokalna samouprava stajala kao garant da će se dugovi otplatiti.  Danas se isti taj gradonačelnik pravda da ne postoji zakonski osnov za pomoć Apoteci.

Kada je krajem prošle godine izglasan gradski budžet u kom nema ni dinara za Apoteku(!) dobavljači su (sasvim logično) pustili menice i 31. decembra blokirali račun. Prema podacima Narodne banke Srbije, na dan 22. januar 2016. godine, iznos blokade je 27.210.511 dinara. Zbog toga danas nema novca niti za plate, niti za nabavku lekova, a zaposleni otpočinju proteste na ulici.

Gradski odbor Nove stranke u Pančevu pita da li će neko od funkcionera gradske vlasti snositi odgovornost zbog upropaštavanja ove ustanove?

Da li će lokalna samouprava na čelu sa aktuelnim gradonačelnikom snositi ikakvu odgovornost zbog davanja lažnih garancija poveriocima da će stati iza Apoteke?

Da li neko uopšte razmišlja o 118 zaposlenih koji nisu dobili svoju platu od oktobra, iako redovno dolaze na posao? Ili kako će Apoteka koja ima tradiciju od 245 godina, moći da nabavi lekove za graÄ‘ane našeg grada?

Sve ovo je, nažalost, još jedan u nizu dokaza kuda vodi politika laži i nesposobnost pančevačkih naprednjaka.

 

mm

Press služba

Related Articles

Leave a Reply

Close
Close

Please enter your username or email address. You will receive a link to create a new password via email.

Close

Close