Ko snosi odgovornost za unos alkohola u krug privremene bolnice na Beogradskom sajmu?

Ko snosi odgovornost za unos alkohola u krug privremene bolnice na Beogradskom sajmu?

Nakon što je društvenim mrežama danas počeo da kruži sporni snimak svojevrsne žurke koja je protekle noći organizovana u okviru privremene bolnice na Beogradskom sajmu, postavlja se pitanje gde se nalaze i čime se za to vreme bave nadležne službe.

Nova stranka zasigurno je jedna od najaktivnijih organizacija koje, od početka izbijanja epidemije koronavirusa u Srbiji, konstantno apeluju na odgovornost građana, ali i istu pokazuje na svom primeru, te stoga ne možemo i ovoga puta da ne reagujemo na sramnu situaciju koja potiče sa mesta na kojem bi trebalo da se leče oboleli od ove ozbiljne zaraze. Ostavljajući ovoga puta po strani krajnje neprimerene postupke pojedinaca sa pomenutog snimka, zahtevamo, pre svega, da se javnosti objasni na koji način je alkohol dospeo u krug pacijenata. Kako aktuelni režim koristi svaku priliku da se pohvali svojim prisustvom na svakom žarištu, a predsednik Vučić "neumorno obilazi svaki grad u Srbiji", očigledno da onda nije preostao niko da kontroliše ulaz u improvizovanu bolnicu, niti ono što se u nju unosi ili iz nje iznosi.
 
Nova stranka pita gde su, za vreme krijumčarenja alkoholnih pića, puštanja muzike i pravljenja žurke, bili ministar vojni Aleksandar Vulin ili ministar zdravlja Zlatibor Lončar. Ako za prvog uzmemo u obzir da je u javnosti prisutan samo kada treba da ga slikaju mediji, pretpostavićemo da je tokom spornog događaja bio zauzet ispitivanjem sopstvenog rejtinga, naravno o trošku svih građana Srbije. Sa druge strane, ministar Lončar viđen je, od početka krize, samo na jednoj konferenciji za medije, nakon čega mu se gubi svaki trag.
 
Podsećajući da je i sam Vučić neretko pominjao da ne bira situaciju da "popije po koju čašicu", pa čak i u televizijskim emisijama pričao o svojoj strasti prema vinima, ali i vinjaku, ne čudi što alkohol očigledno niko nije kontrolisao u krugu privremene bolnice. Zato NOVA, između ostalog, ponavlja zahtev za formiranjem Komisije koja će nadgledati rad Vlade tokom vanrednog stanja, kako bi svaki građanin Srbije tačno znao ko je za šta zadužen u borbi sa pandemijom, ali i ko za propuste kriv i odgovoran. Za sve pomenuto, uveravamo aktuelni režim, doći će red u doslednoj političkoj borbi, čim naša zemlja izađe iz ovih izazovnih vremena. A tada ćemo i u tome zasigurno imati podršku i ogorčenih građana Srbije. 
mm

Press služba

Related Articles

Leave a Reply

Close