Koalicija "Nek maske padnu" najstrože osuđuje eskalaciju nasilja u Srbiji

Koalicija “Nek maske padnu” najstrože osuÄ‘uje eskalaciju nasilja u Srbiji

Nakon današnjeg brutalnog napada na predsednika Pokreta slobodnih građana Sergeja Trifunovića usred Beograda, postalo je jasno da je eskalacija nasilja u Srbiji odavno prešla granicu zdravog razuma.

U državi u kojoj je postalo najlakše etiketirati nekoga i izvrgnuti ga ruglu i uvredama anonimnih naloga na društvenim mrežama, ne čudi što su se ataci preneli i na medije, pa potom i na ulicu. Koalicija "Nek maske padnu" Zelena stranka - Nova stranka stoga najstrože osuđuje današnji incident, ističući da sloboda govora i mišljenja, za koju se oduvek zalažemo, podrazumeva i slobodu političkog stava, zbog kojeg neko moze biti smatran protivnikom, ali ne i "smrtnim neprijateljem". Proteklih nedelja, kada je izborni proces nastavljen, i aktivisti NOVE i Zelene stranke nemali broj puta bili su meta sramnih verbalnih napada i neprijatnosti u javnosti, što je nedopustivo, ali što nas takođe neće sputati u našoj doslednoj borbi. Politika ne sme biti borba na život i smrt, jer mi nismo opozicija državi Srbiji, niti njenim građanima, već isključivo aktuelnom režimu.
 
Zato koalicija "Nek maske padnu" još jednom apeluje na smirivanje tenzija, jer nasilje nije ni rešenje ni odgovor društva koje bi uveliko trebalo da se nalazi na putu modernih, demokratskih zemalja Evrope 21. veka. 
mm

Press služba

Related Articles

Leave a Reply

Close
Close

Please enter your username or email address. You will receive a link to create a new password via email.

Close

Close