Koalicija "Nek maske padnu" održala završni izborni skup u Nišu: 21. juna zaokružite broj 18!

Koalicija “Nek maske padnu” održala zavrÅ¡ni izborni skup u NiÅ¡u: 21. juna zaokružite broj 18!

Koalicija "Nek maske padnu" Zelena stranka - Nova stranka održala je danas završni skup u centru Niša, u prisustvu velikog broja građana zainteresovanih da sa nama razgovaraju i razmene mišljenja i sugestije.

Poštujući bezbednosne protokole i prevenciju od pandemije koronavirusa, naši funkcioneri i aktivisti nisu želeli da rizikuju zdravlje Nišlije, te je tako naša poslednja akcija u predizbornoj kampanji održana u centralnoj niškoj ulici, Obrenovićevoj, gde su sa građanima razgovarali predsednik Nove stranke Zoran Živković i lider Zelene stranke Goran Čabradi. U gradu iz kojeg je, u ne tako davnoj prošlosti, 1996. godine, počela pobuna protiv jednog autokrate, simbolično smo skupom poručili svim građanima Srbije da je vreme da se, svi zajedno, razračunamo i sa ovim autokratskim režimom, režimom Aleksandra Vučića, koji punih 8 godina vuče Srbiju u ponor siromaštva, očaja, kriminala i korupcije.

Tim povodom, posebno smo obišli mesta koja su tokom protesta 1996. godine bila centralna mesta okupljanja pobunjenih i nezadovoljnih Nišlija - Trg kralja Milana, plato ispred Rektorata Niškog univerziteta, kao i Sinđelićev trg ispred Narodnog pozorišta u Nišu, i ukazali da je naš glas sada naše najjače oružje i da je 21. juna odgovornost upravo na svima nama.

Kako je istakao predsednik Nove stranke Zoran Živković, kampanju simbolično završavamo u Nišu, ne samo zato što je on iz Niša, već zato što je ovo grad gde je borba protiv autoritarne vlasti, totalitarizma, zla 90-tih, započeta upravo tu.

 

“Davne 1996. godine, kada je Milošević, koji je politički otac svih ovih koji danas drže vlast, počeo da krade besprizorno, mi Nišlije smo ga uhvatili i tada je počeo njegov kraj. I ja se nadam da ćemo i kraj Vučićeve autoritarne vlasti i kriminalnog režima uskoro videti, a Nišlije će zasigurno dati svoj veliki doprinos tome. Da bi država Srbija bila zdrava, da bismo imali čistu vodu, vazduh, zdrave ljude, neophodno je da u nedelju izađete na izbore, dobro razmislite, uzmete olovku i zaokružite broj 18 - Nek maske padnu", poručio je Živković.

Sa njim je saglasan i lider Zelenih Goran Čabradi, koji je dodao da su ovo jedni od najtežih uslova za fer i poštene izbore u modernom političkom dobu Srbije.

 

“Nije slučajno što kampanju završavamo u Nišu, jer su odatle krenuli prvi znaci demokratije i oslobađanja od Miloševićevog režima. Mi želimo da padnu maske lažnih politika i političara, lažnih patriota, da padnu maske zbog najzagađenijeg vazduha koji dišemo u Evropi. To su sve stvari koje će naša koalicija "Nek maske padnu" Zelena stranka - Nova stranka rešiti i zato vas pozivam da 21. juna zaokružite broj 18, jednu od retkih lista koja nije pod kontrolom Vučića", zaključio je Čabradi.

Koalicija "Nek maske padnu" Zelena stranka - Nova stranka još jednom apeluje na građane da, misleći na svoju i budućnost svoje porodice, koja treba život da gradi u Srbiji, budućnost svoje dece, ulice, grada i države, iskoriste svoje najmoćnije oružje, svoje biračko pravo, i izađu na predstojeće izbore.

21. jun stoga je prvi korak na putu da od lepe zemlje Srbije napravimo i ozbiljnu državu. U nedelju je izbor jasan - broj 18, koalicija "Nek maske padnu"! Za Srbiju koju će poštovati svi! 

 

mm

Press služba

Related Articles

Leave a Reply

Close
Close

Please enter your username or email address. You will receive a link to create a new password via email.

Close

Close