Koncesija za aerodrom priprema za novo pranje novca?

Koncesija za aerodrom priprema za novo pranje novca?

Da li je Predlog zakona o upravljanju aerodromima, koji je faktički priprema za davanje koncesije za aerodrom Nikola Tesla, istovremeno i priprema za uvođenje nekih novih kontroverznih igrača iz nama dalekih zemalja koji će prati nečiji novac, upitao je narodni poslanik Zoran Živković na jučerašnjoj skupštinskoj sednici.

Živković je upitao ministarku Zoranu Mihajlović da li se već zna ko će dobiti koncesiju, jer „ovako hitan postupak budi sumnje“:

-Sve to liči na nešto što, recimo, podseća na situaciju kada je NIS prodavana da bi nam ostalo Kosovo i da bismo dobili Južni tok. Ne moram da podsećam šta se desilo i sa Kosovom i sa Južnim tokom. Da li opet na delu imamo neobična prijateljstva sa nama dalekim zemljama, da li se ponovo pojavljuju neki čudni igrači koji će doći do tih koncesija, kao u slučaju Beograda na vodi? Podsetiću i na slučaj bugarskog biznismena i bankara kojeg domaće vlasti, i predsednik Vlade i predsednik države, čuvaju tu negde na Vračaru, iako već dve godine ima crvenu poternicu Interpola. Mislim na vlasnika paraćinske Staklare! Sve ovo liči na pripremu terena za dolazak novih kontroverznih ljudi koji će prati nečiji novac!

Komentarišući Predlog zakon o stanovanju i održavanju zgrada, Živković je ocenio da ga treba usvojiti, ali isključivo kao podstrek građanima da se organizuju i spreče najezdu zapošljavanja SNS kadrova na pozicijama prinudnih upravnika zgrada:

-Kažu neki zli jezici da se to sprema kako bi, kada SNS izgubi sledeće izbore, poslanici, odbornici i ostali iz aktuelne vlasti, dobili svoj novi posao, a to su pozicije prinudnih upravnika zgrada. Šta bi drugo pa mogli da rade kada, većinom, nikada ništa u životu i nisu radili, počev od predsednika Vlade pa nadalje. Predlažem da se ovaj zakon usvoji, ali samo kao stimulans građanima – da se organizuju i pruže otpor toj najezdi, da svi formiraju svoje skupštine stanara i izaberu svoje upravnike. To je pravi način da se započnu izbori u aprilu naredne godine!

mm

Press služba

Related Articles

1 Comments

  1. Filip
    16.12.2016 at 13:16
    Reply

    Koncesija za aerodrom ” Nikola Tesla ” , upravu ste gos. Živkoviću , tu nešto debelo smrdi, ali prosto je neverovatno kako će to ova vlast da lako progura, da čovek ne poveruje.

Leave a Reply

Close