Koruptivni lanac poslanika Željka Sušeca, njegove majke i Apoteke Pančevo

Koruptivni lanac poslanika Željka Sušeca, njegove majke i Apoteke Pančevo

Narodna poslanica Nove stranke Marinika Tepić uputila je danas pitanje Agenciji za borbu protiv korupcije, ministru unutrašnjih poslova i svim nadležnim organima za privredni kriminal, kao i predsednici Vlade Ani Brnabić, šta znaju o koruptivnim radnjama u čijem su lancu učestvovali Apoteka Pančevo, narodni poslanik Željko Sušec i njegova majka Smiljka.

„Koruptivne radnje odnose se na period od 2013. godine i nekoliko godina posle toga, za šta posedujem dokaze i izvode iz platne evidencije kartica iz kojih se vidi da je Apoteka Pančevo nekoliko godina uplaćivala gotovo 40.000 evra na račun zanatske radnje „Gigi“, čija je vlasnica Smiljka Sušec, majka narodnog poslanika Željka Sušeca, i to za, između ostalog, platnene kese i vreće.

Inače, zanatska radnja „Gigi“ je, prema Agenciji za privredne registre, registrovana 30. maja 2013. godine, a već od jula kreću intenzivna mesečna plaćanja. Prema izjavama svedoka, narodni poslanik Željko Sušec je o ovome i te kako imao saznanja i svesno je učestvovao u ovom koruptivnom lancu, budući da je lično u Apoteku donosio račune za preduzetničku radnju svoje majke“, saopštila je Tepić.

Ona je pozvala Agenciju za borbu protiv korupcije i MUP da, ukoliko nemaju saznanja o pomenutim koruptivnim radnjama, da joj se obrate, kako bi im dostavila dokaze kojima raspolaže.

„Ukoliko imaju saznanja, pitam šta su preduzeli povodom ovoga, s obzirom na to da Sušec nema prijavljenih oko četiri miliona dinara, odnosno gotovo 40.000 evra u svom izveštaju Agenciji za borbu protiv korupcije. Dakle, nije čak ni porez platio na to, sve i da je priznao na taj način da je učestvovao u ovom koruptivnom lancu“, rekla je Tepić.

 

mm

Press služba

Povezane vesti

Ostavi komentar

Zatvori