Kovačević: Želimo da čujemo stav predsednika Vučića o Kosovu

Kovačević: Želimo da čujemo stav predsednika Vučića o Kosovu

Kovačević: Želimo da čujemo stav predsednika Vučića o Kosovu

Sa velikim iščekivanjem želimo da čujemo šta je stav predsednika Vučića povodom kompleksne situacije u kojoj se kao zemlja nalazimo nakon francusko-nemačkog predloga o Kosovu.

Danas očekujemo obraćanje predsednika u Skupštini Srbije povodom ovog pitanja i detalja neprijatnog predloga.

Stav partije koju predvodim je da zamrznut konflikt i odlaganje rešavanja kosovskog pitanja, iz ugla protoka vremena, nisu doneli ništa bolji status niti kosovskim Srbima niti Srbiji dvadeset godina kasnije, u odnosu na željen povoljan rasplet.

Zato, kao odgovorni političari, zagovaramo suočavanje sa posledicama odlaganja i guranja zamrznutog konflikta u naručje generacija koje su prinuđene da rešavaju sve, za šta hrabrost nisu imale starije generacije pre nas.

Malo šta je, čini se, ostalo za biranje. Preostaje nam jedino da teret neodgovornosti onih pre nas pretvorimo u sopstvenu hrabrost za iznalaženje platforme da buduće generacije i naša deca imaju šansu da ostvare bolji život kakav mi nismo mogli.

Renesansno postavljajući stvari, idealno bi bilo da se u Skupštini danas očekuje konstruktivna i argumentovana rasprava, a na kraju i konsenzus parlamentarnih stranaka. U realnosti je to zaista malo verovatno.

Zato, najveću odgovornost po ovom teškom nacionalnom i etičkom pitanju svakako ima predsednik države kao suveren politike koju je više od jedne decenije vodio.

Posledice će se reflektovati, kakav god rezultat bio, nažalost, na sve nas.

Vladimir Kovačević, predsednik Nove – Da se struka pita

Ilić

Related Articles

Leave a Reply

Close
Close

Please enter your username or email address. You will receive a link to create a new password via email.

Close

Close