Krateri na Starom savskom mostu - gradska vlast ćuti

Krateri na Starom savskom mostu – gradska vlast ćuti

Stari železnički most na Savi već godinama je u jako lošem stanju, a rupe koje se mogu videti na kolovozu predstavljaju ozbiljnu opasnost po učesnike u saobraćaju.

I mada je zamenik gradonačelnika Beograda Goran Vesić, kao glavni glasnogovornik vlasti u prestonici, obećao da će uklanjanje Starog savskog mosta početi u junu ove godine, te odmah potom i izgradnja novog, taj projekat više niko nije pomenuo, niti se očigledno zamislio nad životima hiljada ljudi prolaze tuda svakodnevno. Krateri na mostu nad „velelepnim“ projektom Beograda na vodi slika su i prilika korumpirane gradski vlasti kojoj je važna jedino dubina džepova koje treba napuniti, dok je bezbednost sugrađana po principu – ko preživi, pričaće.

Posebna priča je i dolazni peron na Beogradskoj autobuskoj stanici, za koji je već pomenuti Vesić još letos obećao da će biti ugašen i izmešten na Novi Beograd do kraja 2018. godine, što je takođe ostalo samo prazno slovo na papiru.

Gradski odbor Nove stranke Beograd već je upozoravao na oronule mostove i zaštitne ograde širom prestonice, te stoga i ovoga puta poručuje Vesiću, Radojičiću i njihovim šefovima da ljudski životi nisu igra, a da će cenu takvog pristupa vođenju glavnog grada platiti na prvim sledećim izborima.

mm

Press služba

Related Articles

Leave a Reply

Close