Krivci za prostačku retoriku u regionu sa obe strane Dunava, Drine i Save

Krivci za prostačku retoriku u regionu sa obe strane Dunava, Drine i Save

Komentarišući sve zaoštreniju retoriku u regionu, predsednik Nove stranke Zoran Živković ocenjuje da krivaca za takav „prostački i nepolitički diskurs ima sa obe strane Dunava, Drine i Save“. Dobro je jedino to, smatra on, što ti retoričari nemaju hrabrosti da ponove ono što su Milošević i Tuđman učinili 90-ih.

Lider NOVE navodi da zapaljiva retorika nema smisla, rezona i razuma, te da se ne može opravdati nekakvim ocenama da je izazvana izbornom kampanjom, jer u njoj nema nevinih.

Ta retorika je prostačka, nepolitička i bizarna, bilo da dolazi sa ove ili one strane Dunava, Drine ili Save.

- Jedino dobro u svemu tome je to što ti retoričari na sreću nemaju hrabrosti da ponove ono što su Milošević i Tuđman uradili 90-ih godina. Njihov kukavičluk je nešto najpozitivnije u ovom trenutku. Postoje vrlo jasni međunarodni propisi i domaći zakoni koji definišu kako treba rešiti sve otvorene probleme. Isto važi i za Bosnu, Hrvatsku i Srbiju. Vučić i njegove kolege iz regiona opterećuju javnost svakodnevnim kukanjem kako im je teško i kako su ugroženi politički i fizički. Ako stvarno tako misle i ako im je zaista tako teško, neka podnesu ostavke na funkcije – kaže Živković za Danas.

Na pitanje kakvu reakciju Brisela očekuje, on odgovara da Brisel ima obavezu da glasno kaže šta misli.

- Njihova uloga nije da budu vaspitačice i razredne starešine politički nedoraslim klincima u regionu. Obaveza Brisela je da, štiteći evropske vrednosti, jasno kaže šta misli o ovoj retorici koja ne vodi ničem dobrom - smatra on.

Kako dodaje, tamo gde su Vučić i Dačić uz pomoć Šešelja i Miloševića branili Srbe, Srba više nema.

- Vučićevo obećanje da više neće biti Oluje je besmisleno. Naravno da je više neće biti, jer tamo gde se ona dogodila, više nema Srba – zaključuje Živković.

mm

Press služba

1 Comments

  1. dusko
    31.08.2016 at 21:05
    Reply

    Šta da vam kažem nego da ste u pravu, absolutno. Ne možeš AV, pa ima onih koji mogu! Zahvali se narodu na poverenju i izvini im se što si lagao da znaš, da možeš, da imaš hrabrosti, da se nikoga ne plašiš iako te okružuje “ološ”! Pa na EXIT!

Leave a Reply

Close